Nedelja 07.04.2019.
15:35
Vestionline, Tanjug

Pakistan: Indija će ponovo napasti

EPA/T. MUGHAL
Mehmud Kureši

Agencija navodi da je izjava Kurešija stigla u trenutku kada je delovalo da su se smirile tenzije nastale nakon februarskog sukoba ove dve susedne zemlje koje obe raspolažu nuklearnim oružjem.

- Napad bi mogao da se desi između 16. i 20. aprila - kazao je Kureši i dodao da je Pakistan izneo zabrinutost u vezi sa tim pred pet stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Rojters podseća da je u samoubilačkom napadu automobilom bombom koji su 14. februara izveli ekstremisti sa bazom u Pakistanu ubijeno najmanje 40 pripadnika indijskih paravojnih snaga, a rizik od sukoba dramatično je porastao 27. februara kada je Indija pokrenula vazdušni napad na ono što je tvrdila da je kamp za obuku ekstremista.

Narednog dana Pakistan je oborio indijski borbeni avion, zarobivši pilota koji je kasnije oslobođen.

- Imamo pouzdane obaveštajne podatke da Indija planira novi napad na Pakistan. Prema našim informacijama, to bi moglo da se desi između 16. i 20. aprila - rekao je Kureši novinarima u rodnom gradu Multan.

Rojters navodi da još uvek nije dobio reagovanje indijskog Ministarstva spoljnih poslova na ovu tvrdnju šefa pakistanske diplomatije.

2024 © - Vesti online