Subota 06.04.2019.
19:07
N1, Vestionline

Lečić: Mitroviću, naseo si, nikad nismo planirali da idemo do Pinka

youtube.com/Al Jazeera Balkans
 

Lečić je podsetio da su funkcioneri Saveza za Srbiju pre dva dana pokušali da u Skupštini grada gradonačelniku Zoranu Radojičiću dostave pismo sa zahtevom za smenu njegovog zamenika Gorana Vesića, i da je u roku od 15 minuta organizovan kontraskup sa prisutnim ekipama svih medija i pripremljenim saopštenjima.

- Bila je to klopka. Mi na takve klopke nikada više nećemo nasedati - poručio je Lečić i naveo da je plan vlasti bio da Boška Obradovića proglase za lidera kompletne opozicije, i da, pošto su mu već nalepili etikete "fašiste" i "ljotićevca", tim rečnikom diskvalifikuju celu opoziciju, a zatim taj "ružni jezik" pretvore u jezik "medija koje su okupirali", kako bi opravdali primenu nasilja prema učesnicima protesta u cilju očuvanja sistema.

- Glasno ću su nasmejati Željku Mitroviću - ha, ha, ha, naseo si!!! Nikada nismo nameravali da maltretiramo ljude da idu dva sata do Pinka - rekao je Lečić i podsetio da je za učesnike protesta na Dedinju već pripremljen "doček" sa zvučnicima, transparentima i policajcima u civilu.

- Sve su namestili da se niti čujemo, niti vidimo. Ne treba da mi učestvujemo u 'Farmi', da nas poliva govnima, posle onoga što je Mitrović izrekao javno na Tviteru, prirodno bi bilo da Vučić odreaguje i kaže: 'Ovo je jezik mržnje', a umesto toga i sam se pridružio tome i najavio agresiju i nasilje - rekao je Lečić.

Ocenio je i da su incidenti ispred Skupštine grada i večerašnji "doček" ispred Pinka sa namerom organizovani kako bi se sprečio veliki miting 13. aprila.

- Oni su kao zloćudni tumor koji se metastazom proširio u sve, ali mi imamo antibiotik, i 13. aprila ćemo saopštiti kako je sastavljen i koja je terapija tog antibiotika. Inteligencija će pobediti, a ne primitivizam i podlost. Nećemo uskočiti u zamke - poručio je on.

2024 © - Vesti online