Subota 06.04.2019.
18:54
Vestionline

Lideri SzS položili venac sa fotografijom Olivera Ivanovića ispred zgrade Pinka

Tanjug
Lider Saveza za Srbiju polažu venac ispred Pinka

Okupljeni lideri nisu davali izjave za medije, ali je performans prokomentarisao Borko Stefanović ispred Vlade Srbije uoči početka protesta "Jedan od pet miliona". Predsednik Levice Srbije izjavio je da su lideri SzS ispred TV Pink položili venac i fotografiju u počast ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i žrtve propagande te televizije.

"Lideri SzS pred zgradom TV Pink ostavili su venac i fotografiju u počast ubijenog Olivera Ivanovića i za sve žrtve Pink propagande. Pred zgradom Pinka bili su neki ćelavci, navijači i puno policije", rekao je Stefanović.

Nakon što su predstavnici SzS otišli, sa zvučnika ispred Pinka puštena je muzika. Kako N1 nezvanično saznaje, najavljene protestne šetnje do zgrade Pinka večeras neće biti. Organizatori protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu najavljivali su prethodnih dana da će se današnja šetnja završiti ispred zgrade RTV Pink, koju demonstranti nazivaju propagandnom mašinom vlasti.

Iz vlasti su najavljivali da će policija morati da reaguje ukoliko dođe do nasilja, a vlasnik TV Pinka Željko Mitrović pripremao je i "odbor" za doček demonstranata.

Ispred ulaza u zgradu Pinka od juče su postavljeni zvučnici. Danas su na toj zgradi vidljivi i transparenti: "Stop nasilju, samo ljubav", "Nikad više Goca Uzelac", "Boško, Gocu ti nećemo oprostiti" i "Điki, vrati pare".

2024 © - Vesti online