Petak 05.04.2019.
16:44
Vestionline, B92

Antić: Modrićeva "Zlatna lopta" nema smisla

EPA/Mahmoud Khaled
Luka Modrić

Antić je kao trener vodio brojne španske klubove: Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid, a jedan od najvećih uspeha u karijeri ostvario je kada je reprezentaciju Srbije uspeo da odvede na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Njegovo mišljenje se i dalje ceni, a sada je u intervjuu za "Goal.com" govorio o aktuelnim problemima u dva najbolja španska kluba, Realu i Barseloni.

Svi već znaju da je za najbolje fudbalera 2018. godine proglašen hrvatski vezista, član Reala, Luka Modrić. Antić, ipak, kaže da Luka nije zaslužio tu nagradu.

- Apsurdno je da ni jedan od tri najveća španska kluba ne razmišlja o dovođenju najboljeg organizatora igre na svetu, Kevina De Brujnea - zapitao se Antić, pa nastavio:

- Od kada je to Luka Modrić najbolji? To što je dobio 'Zlatnu loptu' uopšte nema smisla. On niti asistira niti postiže golove... Potrebni su vam igrači poput De Brujnea, koji tera druge da igraju bolje - smatra 70-godišnji šef stručnog štaba.

Antić kaže da bi odmarao najbolje igrače Barselone, Lea Mesija i Luisa Suaresa, s obzirom da Katalonci imaju 10 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, Atletiko.

- Bez dileme. Liga je jedino takmičenje u kojem mogu da odmaraju, ali nema smisla da ih oslobodiš finala Kupa kralja ili Lige šampiona. Jasno je da Mančester junajted zaslužuje poštovanje i da protiv njih treba igrati sa najboljim sastavom. U tom smislu odsustvo Dembelea, po meni igrač koji nema pravu zamenu, biće veoma važan detalj - dodao je Antić.

2024 © - Vesti online