Subota 06.04.2019.
04:30
Vestionline, Tanjug

Opet "cure" podaci sa Facebooka

pixabay.com
 

Kompanija Apgard (UpGuard) je tokom rutinske kontrole otkrila veliko skladište podataka na neobezbeđenom serveru Amazona koji je koristila jedna meksička firma za društvene mreže, prenosi BBC.

Najveći deo informacija koje su sadržale imena, komentare, reakcije i identifikacione brojeve bio je o poseticioma stranice Cultura Colectiva.

Ta stranica saopštila je da su podaci sakupljeni iz interakcije sa korisnicima.

Privatni podaci kao što su mejl adrese i lozinke nisu bile na pomenutom serveru, jer Cultura Colectiva nema pristup takvim informacijama o korisnicima.

Facebook je saopštio da njegova pravila ne dozvoljavaju da se podaci sa te društvene mreže čuvaju u javno dostupnim bazama.

Facebook je objavio da su podaci uklonjeni sa servera. To je, podseća BBC, poslednji u nizu incidenta vezanih za otkrivanje poverljivih i ličnih podataka kompanije Facebook.

Krajem marta, Facebook je objavio da su zaposleni u toj kompaniji imali pristup šiframa oko 600 miliona korisnika.

U septembru prošle godine zbog bezbednosne greške procurele su informacije o 50 miliona korisnika ove društvene mreže, a početkom 2018. otkriveno je da je kompanija Kembridž Analitika sakupljala podatke miliona korisnika.

2022 © - Vesti online