Petak 05.04.2019.
12:20
B. Paunović

150 osnovaca obeležilo Dan sporta uz Ivanu Španović

Promo
Ivana Španović sa decom na obeležavanju Međunarodnog dana sporta

Tema ovogodišnjeg druženja posvećena je važnosti bavljenja sportom, a manifestaciju u Atletskoj dvorani otvorila je srpska prvakinja u ovom sportu, Ivana Španović, koja je bila i domaćin igara.

- Stojim ovde kao šampion ispred vas i želim vam da i vi jednog dana budete šampioni, da ostanete u sportu, da nađete sport za vas, da kao i ja naučite sve ono što možete kasnije da primenite u životu. Uvek sledite svoje snove i uživajte u današnjem danu - rekla je Ivana Španović.
 
Promo
Ivana Španović

Mališani iz beogradskih škola su na različitim poligonima izvodili motoričke vežbe, , koje su od velike važnosti za pravilan rast i razvoj dece. Pored ukazivanja na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću, ideja ovog sportskog okupljanja bila je i da deca nauče kako da veruju u sebe i budu deo tima, kako da reaguju kada izgube, a da se ne obeshrabre.

- Osim na pravilan fizički razvoj naših najmlađih, sport ima veliki uticaj i na formiranje njihovih ličnosti. On ih uči da budu samouvereni, strpljivi, uporni, i pre svega fer. Zato je naš cilj da se što više mališana okrene i posveti nekoj vrsti sporta. Danas, kada tehnologija sve više okupira njihovu pažnju, to je posebno teško. Međutim, uz pomoć i podršku pravih ljudi, u svojoj misiji istrajavamo i ne posustajemo. Iz godine u godinu, obnavljamo i rekonstruišemo dvorišta i igrališta osnovnih škola širom zemlje, stvarajući optimalne uslove za najmlađe. Kao najbolji sportista sveta, naš suosnivač Novak Đoković pruža nam ogromnu podršku, kroz poruku o tome da sport donosi mir u svetu, učeći nas poštovanju razlika - navela je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Promo
Međunarodni dan sporta

- Kao institucija koja traje već 70 godina, naš cilj je oduvek bio da što više dece, kroz sport i negovanje dobrih vrednosti, izvedemo na pravi put. Velika mi je čast što danas stojim ovde sa vama i imam priliku da podržim Fondaciju Novak Đoković. Nadam se da ćete provesti lep dan u Atletskoj dvorani i da će odavde otići jedna lepa poruka svim građanima - rekao je direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković prilikom otvaranja manifestacije.

Članovi Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda na ovogodišnjem okupljanju pokazali su da smo u sportu svi jednaki i da ne postoje prepreke za one koji dovoljno žele.

Promo
Deca na obeležavanju Međunarodnog dana sporta

- Ovaj dan ćemo pamtiti kao početak jedne divne saradnje. Svi zajedno ćemo se i ubuduće boriti za svaku loptu, za svako dete, njegov pravilan razvoj, kvalitetno detinjstvo i ravnopravno mesto u društvu - istakao je Aleksandar Vujčić, stručni saradnik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Vežbe na poligonima, specijalno za ovu priliku, osmislili su treneri tri velika domaća atletska kluba, Crvene Zvezde, Partizana i Voždovca. Sportski dan podržala je i Aqua Viva, dok je voditelj programa bila naša glumica Borka Tomović, poznata po mnogobrojnim ulogama u dečjim predstavama.

2024 © - Vesti online