Dobili smo i drugu rundu

V. Sekulić
U dopisništvu Vesti: Milan Rabrenović sa roditeljima

Ipak, zahvaljujući pomoći dobrih ljudi protekle godine, Rabrenovići su uspeli da Milana odvedu u austrijsku prestonicu na terapiju matičnim ćelijama, koje su dale dobre rezultate. Ono što ih je tištilo jeste činjenica da je Milanu potrebno još nekoliko takvih tretmana, a Rabrenovići toliko novca nisu mogli sami da obezbede ni u snovima.

Još jednom dobrota je pobedila. O lepim vestima obavestila nas je Milanova mama Danijela, poželevši da se zahvali Fondaciji "Podrži život" koja im je izašla u susret za nastavak lečenja.

- Nakon što smo Fondaciji Podrži život dostavili svu neophodnu dokumentaciju i račun klinike, oni su uplatili iznos od 9.500 evra na račun klinike, kako bi naš Miki mogao na još jedan tretman matičnim ćelijama. Putne troškove i smeštaj platili smo upravo zahvaljujući donacijama naših zemljaka pristiglih posredstvom Humanitarnog mosta. Zato ovom prilikom želimo da se od srca zahvalimo svima koji su nam izašli u susret. Nama ovo neizmerno mnogo znači - rekla je presrećna majka Danijela.

U tom razgovoru podelila je sa nama da su ona i suprug srećni svime što je postignuto kada je reč o opštem stanju njihovog sina, ali i da je još dug put do toga da Milan bude samostalan.

- Miki je dosta napredovao, što nam je potvrdio dr Kobinia sa klinike u Beču. Pred nama je, međutim, još mnogo nepoznanica. Naš Miki još ima problem sa hodom. Teško se kreće, a zbog njegovog psihičkog stanja preporuka doktora sa klinike iz Beča je da se odradi nešto što je najbezbolnije za njegova kolena. To rade vrhunske ortopedske privatne klinike, a mi nismo u mogućnosti da mu tako nešto omogućimo. Čekamo Mikijev oporavak. Svaki dan nas iznenađuje novim rečima, mirniji je. Svesni smo da je potrebno vreme da se sve slegne i dođe na svoje. On još nosi pelene za odrasle, iako sve zna. Teško uspevamo da rešimo taj problem, posebno sada kad je već veliki i potrošnja pelena se povećala. Količina koju dobijamo od socijalnog je premala, a kako suprug izdržava nas četvoro, teško da može pokriti sve troškove. Za devet meseci idemo i na treću operaciju, a mi se još jednom zahvaljujemo svim divnim ljudima koji su bili uz nas i imali razumevanja za muke u kojima smo se našli - poručila je Danijela Rabrenović.

Dobre prognoze

Prema rečima majke Danijele, transplantacije matičnim ćelijama pomoći će da se pročisti Milanov organizam zatrovan metalima poput aluminijuma i žive zbog kojih je imao mnogo problema. Miki je dugo bio u teškom stanju, pa su se loše držanje i slabiji apetit odrazili na njegova kolena, zbog kojih je sada na mukama.
- Ni nove ćelije iz prvog puta nisu mogle da odrade sve što je potrebno, da bi ga dovele u bolje stanje. Pred nama je još mnogo toga što moramo da uradimo za dete. Prognoze su dobre, nadamo se i molimo da našem Mikiju bude dobro. Živimo za taj dan kada ćemo njega videti srećnog - kazala je majka Danijela, koja od sina ne može da se odvoji ni sekund.

Nastavljaju borbu

- Naš život je jako težak, ali zahvaljujući Humanitarnom mostu "Vesti" sve se promenilo. Veliku zahvalnost dugujemo našim zemljacima iz dijaspore koji nas se uvek sete. Znači nam, jer daje na znanje da nismo zaboravljeni, da nismo sami. Mi nastavljamo našu borbu, jer predstoji još operacija kolena, rehabilitacija, a nismo u situaciji da mu sve obezbedimo, pelene, vitamine, minerale, banjsko lečenje... Uprkos svemu, nastavljamo borbu, dok Miki ne bude bolje - iskreno će mama Danijela.

Kako pomoći?

Ukoliko neko od plemenitih zemljaka može i želi da pomogne porodici Rabrenović da sinu omoguće dalje lečenje, možete stupiti u kontakt sa njima na adresu: 32 252 Prilički Kiseljak (kod Ivanjice) ili putem telefona na broj: 00381 69 197 51 03 i dogovoriti se o načinu slanja i dostavi pomoći. Otvoren je račun i u Komercijalnoj banci na ime majke Danijele Rabrenović na broj: 205-9011007275271-04 (dinarski) i devizni RS35205903102482685162 SNjIFT KOBBRSBG.
 

2024 © - Vesti online