Petak 05.04.2019.
10:36
Vestionline, Tanjug

Kurti najavljuje proteste širom Kosova

EPA//Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Navodi se da je Kurti već održao nekoliko skupova sa građanima na kojima je takođe dobio podršku i veruje u masovnost protesta, koji će biti održani pod nazivom "Lov na lopove".

Prema njegovim rečima, protesti će biti usmereni protiv korupcije i zloupotreba koje su rasprostranjene u aktuelnoj vlasti.

- Korupcija, nezaposlenost i migracije rastu, dok investicije, produktivnost i obrazovanje opadaju, a strpljenje ponestaje - rekao je Kurti.

Prištinska Koha takođe najavljuje "vruće proleće" za vladajuću koaliciju s obzirom na to da Kurti najavljuje i, kako navode, "zbacivanje sa trona" privremenog predsednika prištinskih institucija Hašima Tačija.

List ukazuje da vlast nema većinu u parlamentu duže od godinu dana, a da s druge strane opozicija nema potrebnu većinu za izglasavanje nepoverenja.

Koha piše da je to zbog poslanika Srpske liste koji su prešli u opoziciju, ali nemaju saradnju sa kolegama iz drugih opozicionih olitičkih partija.

U tim okolnostima vladina politika u parlamentu može da prođe samo uz podršku opozicione Socijaldemokratske partije, koju čini 12 poslanika koji su se ocepili od Samoopredeljenja.
 

2024 © - Vesti online