Četvrtak 04.04.2019.
13:32
Vestionline, Tanjug

Ana Brnabić: SzS je izabrao da pravi haos, ali narod ne treba da brine

EPA/Koca Sulejmanovic
Ana Brnabić (Foto: Arhiva)

Predsednica Vlade je predstavnicima opozicije poručila da mogu da pokušavaju da prave incidente i nasilje, ali da im neće uspeti.

- Apsolutno im je jasno da demokratskim putem ne mogu ništa da urade. Oni već nekoliko nedelja unazad pokazuju da je nasilje jedini put kako oni žele da urade nešto i kako žele da osvoje vlast u Srbiji. To se neće desiti. Srbija je demokratska zemlja, oni predstavljaju jako, jako veliku - manjinu - rekla je premijerka odgovarajući na pitanje novinara posle otvaranja Digitalnog samita Zapadnog Balkana.

Naglasila je da će Vlada Srbije sačuvati mir i bezbednost i umeće da odbrani demokratsku volju građana koje je, kaže, tokom svih ovih godina pokazana na izborima.

- Srbija je pristojna, normalna, tolerantna, zemlja saradnje. To što SzS pokazuje jedno drugačije lice jedne manjinske Srbije je samo nihov problem. U trenutku kada imamo regionalni samit i goste iz regiona, cele Evrope i celog sveta, više od 4.000 učenika, oni na taj dan žele da pokažu taj lik Srbije. To je njima na čast - kaže Brnabić.

Navela je da je o pokušaju upada pristalica SzS u Skupštinu grada čula tokom samita i poručcila da je najlakše izazivati nasilje, a najteže je biti kooperativan i otvoren za dijalog.

Premijeka kaže da posle otvaranja Digitalnog samita u Beogradu odlazi u Novi Sad na dogadjaj organizovan zajedno sa EU u vezi sa digitalnom poljoprivredom.

- Mi pričamo danas o budućnosti, šaljemo poruku budućnosti. SzS je izabrao da pravi haos, nažalost, još jednom, ali građani svakako ne treba da se brinu oko toga - zaključila je premijerka.

2024 © - Vesti online