I srce na dlanu

D. N. Petrović
Iznenađenje za Milanoviće: Milan i Mara

Istinitost ove tvrdnje potvrđuju nove donacije pristigle posredstvom naših Redakcija. Prva među njima stiže od Bake iz Memingena, koja je poželela da sa 200 evra obraduje porodicu Milanović iz zabitog Žunjevića na Rogozni, zajedno sa paketom punim raznih poklona.

Po 50 evra stiglo je od M. E. iz Frankfurta za studenta Bojana Mijatovića iz Novog Grada, kao i siromašnu porodicu Bandović iz sela Gradac na Pešteru od anonimnog donatora iz Frankfurta.
Iz daleke Australije je, takođe, stiglo nekoliko priloga. Među prvima, stipendija za četvoro učenika orahovačke Gimnazije i đaka-pešaka sa Golije od ukupno 600 dolara od O. V. iz Sidneja.

Lična arhiva
Stipendisti O. V. iz Sidneja

Baka Ana iz Kanbere je uputila dve donacije. Jednu od 400 dolara za jedanaestočlanu porodicu Golubović iz Popovca kod Paraćina, a drugu u iznosu od 250 za dvomesečnu stipendiju braći Dušanu i Nikoli Čukariću iz Velike Hoče uz želju za dobrim uspehom u školi.

Plemenita Rada Kujundžić priložila je donaciju u iznosu od 150 dolara za Adisu Bulić i njenog malog sina Imraha iz sela Mur kod Novog Pazara, kome predstoji lečenje u Beogradu, a možda i inostranstvu.

Tek kada budu stigli na Univerzitetsku kliniku u Tiršovoj ulici, saznaće kakvi su dalji koraci za Imrahovo lečenje, budući da je mališan rođen sa teškom distrofijom, da se hrani preko stomaka i da lekari sa početka nisu imali mnogo nade za ovog mališana.

Dobrotvor, koji se samo predstavio prezimenom Rosić, izdvojio je 100 dolara za jedanaestoro dece, dok je Poma Majih 90 dolara donirao uz molbu da se dodeli nekome po izboru Redakcije, kome je to u ovom trenutku najpotrebnije. Kako su želje naših čitalaca poput zapovesti, to su pojedine donacije već krenule put onih kojima su namenjene.

Slede uručenja

Uručenja navedenih donacija, kao i uvek zabeležićemo u narednim izdanjima "Vesti", kako bi na taj način svi darodavci mogli da podele radost sa onima na koje su mislili. Jedno je sigurno, a to je da će ih sve mnogo obradovati što je neko toliko daleko mislio na njih i poželeo da im pomogne da opstanu u ovom teškom vremenu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2022 © - Vesti online