Četvrtak 04.04.2019.
18:15
R. Lukić - Vesti

Mala im je Evropa

R. Lukić
Štand Srbije u Hanoveru

Kako su "Vesti" već objavile još šest firmi je došlo u sopstvenoj ili u režiji svojih partnera iz drugih zemalja.

Midmas iz Bačke Topole je jedno od 10 preduzeća na zajedničkom štandu Srbije. Ova firma proizvodi elektrouređaje, transformatore i metalna kućišta, a prema rečima vlasnika Dušana Predojevića za njih je tržište bivše Jugoslavije malo, pa svoje prodajne centre imaju u Moskvi i Italiji gde najvećim delom plasiraju punjače za velike industrijske baterije.

Dragan Jovanović, menadžer Performa iz Požege nudi kvalitetne proizvode napravljene od perforiranog lima (sita, gazišta, nosače kablova ), a Snežana Stepanović, menadžer prodaje, PPT Petoletke iz Trstenika kaže da u proizvodnji hidrauličkih, pneumatskih i elektrouređaja za privredna vozila raznih namena i njihovom servisiranju mogu da konkurišu i najmoćnijim gigantima iz ove branše.
- Naši kupci su i poznati Kamas u Italiji, Fiesto u Nemačkoj, a proizvode prodajemo i u Ukrajini, Belorusiji. Nedavno smo "prešli" i u Afriku, tačnije u Alžiru smo za kratko vreme prodali čak 2.000 kompresora za traktore - navodi Snežana Stepanović.

Resor iz Gadžinog Hana je ponudio svoja standarna vozila za komunalne usluge, kamione za smeće i cisterne za vodu i fekalije, ventile i razne zatvarače za vodovod i hidroelektrane. Glavni kupci su im u Bugarskoj, Makedoniji, Grčkoj i Albaniji.
- Naša vozila samo u Srbiji koristi 126 lokalnih samouprava - naglašava Branislav Mihajlović, vlasnik dve fabrike, od kojih jedna zapošljava 119, a druga 78 radnika.

Servoteh iz Dobanovaca nadomak Beograda u Hanoveru je ponudio hidraulične prese do 1.000 tona, komponente hidraulika, paking mašine, linije za pakovanje i servisiranje svojih proizvoda.

Sajam na kojem se očekuje 190.000 posetilaca zatvara se u petak u 18 časova.

Skladište u Nemačkoj

Firma Sanvi iz Trstenika je svojim hidrauličnim cilindrima, delovima za hidrauličke cilindre, zaptivnim materijalima odavno osvojila tržište Rusije i Evropske unije, a kako kaže Katarina-Nina Stanić, mendžer prodaje, već se spremaju da rade lakše prodaje, u Nemačkoj ili Holandiji izgrade skladište. S obzirom na to da je ovo porodična firma uz Ninu je na sajmu i brat Aleksandar.

Jedinstvena ponuda

U Hali četiri na štandu G52 svoje proizvode i usluge ponudila je i Fabrika alatnih mašina Novi Jelšingrad iz Banjaluke, koja je već nekoliko godina redovan učesnik sajma. Fabrika alatnih mašina za obradu metala i ove godine je predstavila već prepoznatljive hidraulične prese za savijanje lima, hidraulične makaze i ekscentar prese.
- Ponudom projektovanja i proizvodnjom mašina po želji kupca, gotovo smo jedinstveni na ovom velikom svetskom sajmu. Osim toga nudimo i postprodajne usluge, plameno sečenje tabli lima do 320 mm i zavarivanje sklopova - ističu Srđan Đurić i Ana Bosnić.
Novi Jelšingrad je jedinstven i po tome što sami proizvode mašine na kojima rade. Ove godine klijentima su se pohvalili i novim evropskim sertifikatom za zavarivanje (ISO 9001:2015).

2024 © - Vesti online