Petak 05.04.2019.
01:30
Telegraf.rs, Vestionline

5 grešaka koje bi trebalo da izbegnete ako želite savršeno nalakirane nokte

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako nokte sređujete sami kod kuće i ne odlazite na manikir, potrebno je da sledite ova uputstva kako biste imali savršeno nalakirane nokte.

Četiri greške koje se ponavljaju a trebalo bi da ih izbegnete:

1.Ne posvećujete pažnju čistoći noktiju 

Pre lakiranja noktiju, treba ih detaljno očistiti od prljavštine, koja se nakupila tokom dana. Ukoliko primetite da negde niste lepo skinule lak, još jednom pređite nokatnu ploču acetonom, kako bi vam pre lakiranja nokti bili savršeno čisti. Važno je da nakon nanošenja acetona, ili pranja ruku, sačekate da se nokatna ploča skroz osuši, kako lak ne bi bio reljefast nakon nanošenja.

2. Ne ojačavate nokte vitaminima 

Dobro je da s vremena na vreme namažete lak sa vitaminima, kako biste nahranili nokatnu ploču. On utiče na bolji kvalitet naših noktiju, takođe bitno je da negujete kožu oko noktiju i redovno sređujete zanoktice, kako bi vaš manikir uvek izgledao besprekorno.

3. Ne koristite bazni lak 

Bazni lak, trebalo bi da bude treći korak, pri sređivanju vaših noktiju, jer garantuje dužu postojanost laka. On se maže pre samog laka u dva sloja. Veoma je povoljan i možete ga naći u najbližoj drogeriji.

4. Ne koristite top coat 

Nakon što nalakirate nokte, ne zaboravite na gornji sloj. On brzo suši nokte i nakon nanošenja prvog sloja primetićete znatnu raliku. Boja će vam biti postojanija i lepša.

5. Ne grickajte nokte

U ovom pravilu sve vam je jasno. Nemojte zbog svoje loše navike da uništite savršene nokte koje ste upravo nalakirali i uložili sav svoj trud.

2024 © - Vesti online