Petak 05.04.2019.
00:20
D. Dekić - Vesti

Najavljen rat za Pink

M. Karović
 

Poslednji sukob izbio je posle najave opozicionog Saveza za Srbiju da će 6. aprila ići do zgrade TV Pink, što je funkcioner naprednjaka Goran Vesić, dočekao "na nož" i nazvao "skandalom".

- Od fašiste Boška Obradovića ništa drugo nismo mogli ni da očekujemo nego da slavi dan kada je Hitler zauzeo Beograd - rekao je Vesić, a Demokratska stranka čiji je Vesić bio dugogodišnji član, uzvratila je da je "skandalozno" njegovo poređenje nacista i opozicije.
Dok se Vesić pozivao na istoriju, vlasnik TV Pink Željko Mitrović na Tviter dozvao medicinu nazivajući Obradovića "degenerikom", a uz to i "govance seosko". Na te uvrede reagovao je glumac Sergej Trifunović, lider PSG:

- A taman smo debatovali da li ima smisla da uopšte idemo na ružičastu govnoviziju. Uvek nam date motiv - naveo je Trifunović.

Glumac je vlasnika Pinka nazvao "našmrkanim dirigentom", a Boško Obradović mu se ironično obratio sa "Mitroviću, ružičasti tiću".

- Neće ti pomoći koncertno ozvučenje sa vrha zgrade TV Pink, ni 200 krimosa u obezbeđenju da sprečiš da postavimo pitanje ko je naručilac i autor spota o Oliveru Ivanoviću koji si besomučno emitovao, ali što i dalje radiš protiv svih koji drugačije misle od AV - naveo je Obradović.

U maniru zvezde, Željko Mitrović je osvanuo na naslovnici tabloida "Alo" porukom koju je poslao opoziciji: "Pi*kice ste ako ne dođete."

Vlasnik TV Pink je uz fotografiju iz bolnice sa voditeljkom Pinka Deom Đurđević, kojoj je u saobraćajnoj nesreći otkinuta pa prišivena ruka, istakao da je "Deicu jedva ubedio da ne dolazi u subotu da brani Pink".

Polemika se povela i povodom novosadskih protesta "1 od 5 miliona" zakazanih za 12. april, jer iako građani Srpske Atine protestuju mesecima svakog petka, gradonačelnik i potpredsednik SNS Miloš Vučević ih je optužio da okupljanjem u isto vreme i na istom mestu gde će biti skup vlasti "otvoreno izražavaju nameru da izazovu sukobe". Vučević je apelovao na šefa države i SNS Aleksandra Vučića da svoj skup pomeri za dan ranije.

- Kao gradonačelnik Novog Sada ne mogu da dozvolim da se dogodi bilo kakvo krvoproliće na ulicama našeg grada - rekao je Vučević, istakavši da će Novosađani "po ko zna koji put imati priliku da u roku od dva dana uporede koliko pristalica stoji iza politike pristojne Srbije, a koliko je spremno da sledi politiku bezumlja i primitivizma".

Tabloidne prozivke

U podeljenoj Srbiji, tabloidi su našli mesto na vladajućem polu, a svakoga dana kvalifikacijama ljudi nadmaše prethodne sopstvene objave. Žuta štampa je poimence prozvala lidere SzS i dok je jedan od tabloida naveo u naslovu da je Vuk Jeremić "veći lopov od Hoa", uz analizu stručnjaka da "mora u zatvor", a drugi piše da "radi za CIA" i "zato nije završio u zatvoru kao Patrik Hoa". Đilas i Obradović su u trećem kvalifikovani kao "šiptarski" i da "šalju žene i decu da napadnu Pink".

Dačić: Nema pregovora o Vučiću

Povodom opozicionih zahteva za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, oglasio se lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić, koji kaže da se ne može pregovarati, jer se takve stvari rešavaju na izborima.

- Opozicija nema nikakvu politiku, već je to politička vreća u kojoj ne znate za šta možete da se uhvatite - kazao je Dačić.





 

2024 © - Vesti online