Sreda 03.04.2019.
16:11
Vestionline

Zvezda "ekspres" u Bačkoj Palanci (VIDEO)

facebook.com/crvenazvezdafk
Vazdušni duel Nebojše Gavrića i Gorana Čaušića

 

OFK Bačka - Crvena zvezda 1:3 (1:2)

(Radović 15 - Pavkov 7, Savić 11, Stojković 61)

OFK Bačka: Zogović, Jovanović, Ilić, Žarković  (od 89. Đurić), Gojković, Pantić, Bjeloš, Radinović (od 84. Balabanović), Tomić, Radović, Gavrić (od 72. Mićić).

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Čaušić, Jovančić, Ben (od 71. Vukanović), Ivanić, Simić (od 59. Marin), Pavkov ( od 80. Boaći).

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su 26. pobedu u ovogodišnjem prvenstvu, a bila je ovo i 55. utakmica u nizu bez poraza u Superligi Srbije!

Crveno-beli fudbaleri su bili mnogo bolji i opasniji tako da Bačka nema za čim da žali, a da na golu nije bilo Bojana Zogovića, rezultat je mogao biti i gori po domaćina.

- Kraj utakmice!

- 90. minut - Sudija Čolović je produžio utakmicu za još 2 minuta!

- 89. minut - Poslednja izmena u timu Zorana Govedarice, umesto Dragana Žarkovića ulazi Nikola Đurić.

- 84. minut - Druga izmena kod domaćina, Uglješu Radinovića zamenio je Vojislav Balabanović.

- 80. minut - Poslednja izmena u Zvezdi, umesto strelca prvog gola Milana Pavkova ulazi reprezentativac Gane, Ričmond Boaći.

- 76. minut - Kratak prekid zbog nekoliko baklji koje su pale na teren...

- 72. minut - Nova izmena u timu Crvene zvezde, umesto Bena na terenu je Aleksa Vukanović.

- 71. minut - Prva izmena kod domaćina, izlazi Nebojša Gavrić a ulazi Luka Mićić.

- 68. minut - Ben je šutirao pa posle desetak sekundi i Pavkov ali Zogović odlično interveniše!

- 65. minut - Pavkov je probao glavom ali Zogović odlično reaguje.

- 61. minut - GOL! 1:3! Filip Stojković!

Nije Marko Marin proveo na terenu ni cela 2 minuta a već je upisao asistenciju!

"Spoljnom" je poslao loptu u šesnasterac domaćina, utrčao je Filip Stojković i odličnim udarcem poslao loptu u desni donji ugao.

- 59. minut - Prva izmena kod gostiju, umesto Simića ulazi Marin.

- 57. minut - Ivanić je sa leve strane uposlio Pavkova u sredini šesnasterca ali napadač crveno- belih nije zahvatio loptu onako kako je želeo, otišla je pored leve stative gola Bačke.

- 53. minut - Raspoložen je danas Milan Rodić, probio je po strani i probao sa desetak metara iskosa ali nije bio dovoljno precizan, lopta je pogodila spoljni deo mreže.

- 47. minut - Novi pokušaj Ivanića i nova odlična odbrana Zogovića!

- Počelo je drugo poluvreme...

- Poluvreme!

Odlično prvo poluvreme u Bačkoj Palanci, tri gola i veliki broj prilika na obe strane. Igrači Zvezde su bolje otvorili utakmicu i konstantno stvarali šanse, mogli su do još nekog gola ali ni domači fudbaleri nisu zaostajali sa napadima i pretnjama ka golu Milana Borjana.

Sudija Dragan Čolović je imao dosta posla u prvom poluvremenu ove utakmice. Nekoliko situacija će sigurno biti dodatno analizirano, prigovori sa obe strane svakako postoje ali sve je to sastavni deo fudbala, a naročito "srpskog".

Zanimljiva utakmica u kojoj je još uvek sve otvoreno.

- 45. minut - Indirektan udarac!

Sudija Čolović je smatrao da je Jovanović namerno nogom dodao loptu golmanu Zogoviću koji ju je uhvatio unutar kaznenog prostora pa je dosudio indirektan udarac u korist Crvene zvezde.

Ben je "gurnuo" loptu do Pavkova čiji udarac blokira Bjeloš.

- 37. minut - Dupli pas Veljka Simića i Mirka Ivanića, a onda i šut reprezentativca Crne Gore sa nekih 7 metara ali ponovo odličan Bojan Zogović na golu Bačke!

- 25. minut - Šut Mirka Ivanića sa 20 metara ali odlična intervencija Bojana Zogovića.

- Gol Vujadina Savića iz drugog ugla!

- 18. minut - Fudbaleri Zvezde su ponovo tražili penal!

Pao je bek crveno-belih Filip Stojković u šesnaestercu domaćih posle duela sa Nikolom Radovićem ali se sudija Dragan Čolović ponovo nije oglasio!

- 16. minut - GOL! 1:2! Nikola Radović je strelac za domaći tim!

- 12. minut - GOL! 0:2! Kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić konačno je postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu!

Posle kornera, lopta se odbila do Bena koji je sa leve strane uputio centaršut u peterac, usledila je katastrofalna intervencija domaćinih a lopta se odbila do Savića koji je sa pet metara poslao uz mrežu!

- 7. minut - GOL! 0:1! Milan Pavkov!

Centaršut Simića sa leve strane, Ben je glavom šutirao, golman Zogović odbio loptu a ona se od Bena odbila do Pavkova koji je samo ubacio u mrežu. Bunili su se igrači Bačke, smatrali su da je Ben zaustavio loptu rukom, da je bio i ofsajd, ali sudije se nisu oglasile.

- 5. minut - Fudbaleri Zvezde su tražili penal!

Ben je izveo prekid sa desne strane i poslao je loptu pred gol OFK Bačke. Lopta je završila u gol autu, ali uz negodovanje igrača crveno-belih koji smatraju da je Žarković povukao za dres Savića. Sudija Čolović je samo odmahnuo rukom.

- Prvi sa centra su krenuli fudbaleri u crveno-belim dresovima...

- Glavni sudija ovog meča je Dragan Čolović, a pomoćnici će mu biti Dejan Petrović i Dragan Peranović.

Pred duel sa OFK Bačkom, Vladan Milojević nalazi na najvećim mukama jer pvi put od početka polusezone na raspolaganju ima sve igrače.

Zvezda u utakmicu ulazi kao vodeći tim na tabeli i sedam bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša, dok je Bačka na 13. mestu.

Tim Vladana Milojevića nalazi se u seriji od pet uzastopnih pobeda, a bez poraza u prvenstvu je već 54 utakmice.

Prethodno gostovanje u Bačkoj Palanci nije ostalo u lepom sećanju fudbalerima Crvene zvezde, pošto je utakmica sa OFK Bačkom završena remijem 2:2. Bilo je to 2. decembra 2017.

Osim u tom duelu, crveno-beli su slavili u preostalih pet međusobnih, a poslednji je odigran 31. oktobra 2018, kada je u Beogradu bilo 3:1 golovima Pavkova, Gobeljića i Simića.

2024 © - Vesti online