Sreda 03.04.2019.
14:01
Promo

Mikec i Arunovićeva čuvaju mesta pri vrhu rang lista

Promo
Arunovićeva i Mikec

Najbolje rangirana srpska takmičarka i dalje je Zorana Arunović, svetska vicešampionka vazdušnim pištoljem, koja čvrsto drži drugo mesto na rang listi ISSF za ovo oružje u ženskoj konkurenciji. Od srpskih muških strelaca najblži vrhu je Damir Mikec, koji je na petom mestu liste za vazdušni pištolj, na koje je izbio posle srebrne medalje na Svetskom kupu u Nju Delhiju.

Mikec je na EP u Osijeku osvojio srebrnu medalju vazdušnim pištoljem. Na evropskoj listi je pao poziciju niže, sa druge na treću, jer novi šampion Evrope Pavlo Korostilov (Ukrajina) se sa trećeg popeo na prvo mesto.

Promo
Srpski strelac

Arunovićeva u Osijeku nije došla do finala pištoljem, ali zadržala se među pet najboljih, sada je četvrta, pre mesec dana je bila druga. U rangiranju takmičarki MK sportskim pištoljem, Arunovićeva je 12. na Starom kontinentu.

Zorana Arunović i Damir Mikec su u Osijeku nastavili niz uspeha u miksu, osvajanjem bronzane medalje. Međutim, rezultati i plasmani u takmičenjima mešovitih parova, novoj olimpijskoj disciplini, se (još uvek) ne boduju za liste.

Promo
Damir Mikec

Uz Mikeca i Arunovićevu među deset najboljih u Evropi nalazi se i Sanja Vukašinović, desetoplasirana u trostavu (u rangiranju ISSF drži 15. poziciju). Na listi za vazdušnu pušku, kojom je u Osijeku bila 13, Vukašinovićeva se sa 32. popela na 16. mesto.

Veliki napredak napravio je Lazar Kovačević, kome je sedmo mesto vazdušnom puškom u Osijeku donelo skok sa 41. na 13. poziciju. Kovačević je na Evropskom prvenstvu bio četvrti u miksu sa Andreom Arsović , a sa ekipom Srbije je osvojio bronzu, ali ni timski ni miks uspesi ne donose bodove.

Promo
Srpska strelkinja

RANG LISTE SVETSKE STRELJAČKE FEDERACIJE (ISSF) ZA APRIL

Muškarci

Vazdušna puška: 1. (1) Sergej Kamenski (Rusija)… 33. (31) Milenko Sebić… 60. (66) Lazar Kovačević… 69. (64) Milutin Stefanović….

MK puška trostav: 1. Tomaš Bartnik (Poljska)…28. (28) Milenko Sebić….40. (38) Stevan Pletikosić… 42. (29) Milutin Stefanović….

Vazdušni pištolj:  1. (1) Đongoh Đin (Južna Koreja)… 5. (5) Damir Mikec… 38. (38) Dimitrije Grgić… 41. (40) Duško Petrov…

Promo
Zorana Arunović

Žene

Vazdušna puška: 1. (1) Hana Im (Južna Koreja)… 35. (36) Andrea Arsović… 56. (53) Sanja Vukašinović….63. (62) Marija Malić…

MK puška trostav: 1. (1) Julija Karimova (Rusija)… 15. (16) Sanja Vukašinović…. 30. (29) Andrea Arsović

Vazdušni pištolj: 1. (1) Ana Korakaki (Grčka), 2. (2) Zorana Arunović… 29. (25) Bobana Momčilović Veličković

MK pištolj: 1. (1) Olena Kostevič (Ukrajina)…. 27. (23) Zorana Arunović…

2024 © - Vesti online