Sreda 03.04.2019.
14:17
Vestionline

Aktivnosti PKS na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana

PKS
 

Samit će otvoriti predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, a uvodno obraćanje imaće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.
 
Agenda i šire informacije o samitu dostupne su na https://digitalsummitwb6.com/
 
Prvog dana Samita, 4. aprila, od 17:45 do 18:30 časova na ZB 6 bini u sali "Srbija" održaće se panel koji organizuje Privredna komora Srbije na temu digitalizacije industrije - Industry 4.0.
 
Na panelu učestvuju: Udo Ajhlinger, direktor Siemens Srbija, Roland Zeliger, direktor Hemofarma i predsednik Nemačko-srpske komore, Marijana Agić-Molnar, direktorka DATA DOO i konsultantkinja Centra za digitalnu transformaciju PKS, Nataša Kažić, predstavnica kompanije Entel solutions, Jelena Matejić, direktorka Elektromreža Srbije. Moderatorka panela je Jelena Jovanović, direktorka Sektora za međunarodne ekonomske odnose PKS.
 
Od 12:00 do 12:45 časova u "Crvenom salonu" održaće se panel "Strateški savezi i regionalni pristupi za razvoj radne snage sutrašnjice". Učesnici su Safet Grdžaliju, generalni sekretar WB6 Komorskog investicionog foruma, Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju PKS, predstavnici Nemačke razvojne banke (KfW) i Evropske trening fondacije.
 
Drugog dana Samita, 5. aprila, od 9:30 do 10:15 časova na "Digital bini" u sali "Beograd" održaće se panel na temu digitalizacije u logistici. Moderator je Nebojša Jevtić, rukovodilac Centar za stručno osposobljavanje u transportu PKS, a učesnici su predstavnici kompanija "Nelt", "Milšped", "Delez Srbija", "Merkator S", kao i Fakulteta računarskih nauka i inženjerstva u Skoplju.
 
Od 11:15 do 11:30 časova na "Samit bini" Mihailo Vesović, savetnik predsednika PKS predstaviće aktivnosti Centra za digitalnu transformaciju privrede.
 
Od 11:30 do 12:30 časova na glavnoj WB6 bini u sali "Srbija" održaće se panel "Fintech" na kome će Vladimir Đorđević, savetnik u Udruženju za bankarstvo i finansijske transakcije PKS, predstaviti aplikaciju za instant plaćanje "PKS instant Pay", za omogućavanje naplate proizvoda i usluga mobilnim telefonom ili tablet uređajem. Na panelu učestvuju predstavnici Narodne banke Srbije, Poštanske štedionice, Komercijalne banke, kompanije SAGA i Richfox Trinity BV.
 
Među kompanijama koje će se predstaviti na Samitu su Nextsense, Klett, Siemens, Enetel Solutions, Deutsche Telekom,  Kaspersky Lab, Sofrecom, Verso, Blinking, Saga, Sky Express, Cisco, Telenor, Mastercard, Microsoft, Evrotrust Technologies, S&T Serbia, Comtrade, Lanaco Informacione Tehnologije i Asseco.

2024 © - Vesti online