Sreda 03.04.2019.
09:00
Vestionline

Sednica Odbora za digitalizaciju Evrokomore

pixabay.com
 

Učesnicima sastanka pored Čadeža obratiće se i Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije.

Članovi Odbora imaće mogućnost da se upoznaju sa iskustvom Španije, Austrije, Italije, Holandije, Hrvatske i Srbije u oblasti digitalnih servisa za privrednike. Vićente Atienca Rodrigez iz Španije prezentovaće digitalno fakturisanje i efekte korišćenja digitalne fakture, Klaudia Skarimbolo iz Austrije predstaviće uslugu obuke i sertifikacije digitalnih konsultanata za podršku MSP u digitalnoj transformaciji, Roberto Santolamaza predočiće italijansko iskustvo na temu "OPENiSME", otvoreni inovativni alati za MSP, dok će o platformi koja pruža podršku preduzetničkim inovacijama govoriti Sandra Lenders iz holandkse privredne komore.

Digitalizaciju u Francuskoj prezentovaće Majkl Aim, a digitalne alate koje obezbeđuje Hrvatska gospodarska komora za MSP predstaviće Gojko Jelavić iz Hrvatske.

Marko Čadež, predsednik PKS i Mihailo Vesović, savetnik predsednika PKS, predstaviće program za digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća i aplikaciju "PKS instant Pay" koja omogućava naplatu proizvoda i usluga mobilnim telefonom ili tablet uređajem.

2024 © - Vesti online