Utorak 02.04.2019.
21:46
Vestionline

Madriđani "skinuli kletvu"

twitter.com/atleti
 

Delovalo je da Atletiko ni u šestom okršaju sa Đironom neće upisati pobedu.

Mučile su se "jorgandžije" da probiju zgusnutu odbranu gostiju, tek iz daljine su Grizman, Koke i Saul ugrozili iskusnog Iraizoza koji je ostao nesavladan sve do 76. minuta kada je Godin ubacio loptu u praznu mrežu, a onda se bez preterane euforije okrenuo ka svom golu...

Mislio je da je bio u ofsajdu, arbitar Viljanueva je zatražio upotrebu VAR tehnologije, a posle nekoliko minuta većanja i povlačenja linija - ipak je priznat.

Strahovali su domaći navijači na krcatoj "Vandi Metropolitanu" da bi Đirona mogla da izjednači u samom finišu utakmice kao u Kupu Kralja kada su u 88. minutu stigli do 3:3 i prolaska u četvrfinale, ali je Antoan Grizman istrčao kontru i "potpisao" pobedu - 2:0 (0:0).

Zanimljivo je da je pre pogotka Francuza opasnu šansu imala Đirona, tražio je Munijesa penal zbog duela sa Godinom, ali je "sevnula" kontra koju je najbolji igrač Atletika rešio lobom.

Grizman je bio ključan i kod vodećeg gola za Atletiko pošto je posle izblokiranog udarca Saula pokušao da skoči i iznenadi Iraizoza, promašio je i tako omeo čuvara mreže, a potom je lopta "pala" na čelo Godina kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

U prvi mah se činilo da je Grizman bio u ofsajdu, bez obzira što nije dirao loptu, ali su "linije" na snimku pokazale da je defanzivac Đirone bio bliži svom golmanu - za nogu.

Atletiko se sada primakao Barseloni na sedam bodova, ali oni tek igraju meč 30. kola.

Primera 30. kolo:

Atletiko Madrid - Đirona 2:0 (0:0)
(Godin 76, Grizman 90)

Espanjol - Hetafe (20.30)

Viljareal - Barselona (21.30)

U sredu:

Atletik Bilbao - Levante (19.30)
Ueska - Selta (20.30)
Eibar - Rajo Valjekano 
Valensija - Real Madrid (21.30)

U četvrtak:

Sevilja - Alaves (19.30)
Leganes - Valjadolid (20.30)
Real Sosijedad - Betis (21.30)

2024 © - Vesti online