Utorak 02.04.2019.
23:35
Vestionline, Tanjug

Bivši ministar uhapšen zbog zloupotrebe donacija

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Portparol tužilaštva Azra Bavčić rekla je da je policija privela Radivojevića, koji je u entitetskoj vladi obavljao dužnost zamenika premijera i ministra prostornog uređenja i okoliša, na zahtev tužilaštva. 

Kako objašnjava Hina, policija je u nedelju širom BiH privela osam osoba u okviru akcije, čiji je kodni naziv "Farmer", a koje se sumnjiče da su umešane u nezakonitu preprodaju poljoprivredne opreme i mehanizacije, vredne oko 500.000 evra.

Kako dodaje, reč je o donaciji Kine, koja je u BiH poslata kako bi se poljoprivrednicima pomoglo u suočavanju s posledicama velikih poplava. 

Hina navodi da su uhapšeni bili povezani s vladom Federacije BiH i da su prodavali korisnicima kinesku donaciju, direktno ili uz posrednike, umesto da podele opremu.

Među uhapšenima je i Ivica Mladina, koji je 2014. godine bio savetnik tadašnjeg federalnog premijera Nermina Nikšića (SDP BiH). 

Za Mladinu i još dvojicu osumnjičenih tužilaštvo je zatražilo određivanje jednomesečnog pritvora, dok su ostali uhapšeni pušteni da se brane sa slobode. 
 

2024 © - Vesti online