Utorak 02.04.2019.
11:19 >> 11:19h
Vestionline, Max bet

"Jokić je ol-star, a sudije ga ne štite"

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić

- Osnovni problem je to što Denver kao klub nema autoritet kod sudija, a onda nema ni poštovanja. Kao da su svi zaprepašćeni otkud oni u borbi za prvo mesto - kaže Nikolin otac, Branislav Jokić, za Alo.

Požalio se i na ogrebotine i modrice koje njegov sin dobija.

- Vidim da Nikola ima velike probleme, dobija toliko batina, da je to strašno. Supruga je išla kod njega, mazala ga gentamicinom, sav je u ogrebotinama i modricama, što se može videti tokom prenosa, kada pokazuje sudijama šta mu rade rivali. Pod košem se odvija ozbiljna tuča. Mora i on da se tuče, ali nažalost, sudije Nikolu kao ol-star igrača ne štite, za razliku od zaštite koju imaju recimo Kari, Harden i druge zvezde NBA.

Nikolina braća su izrevoltirani dobacivali igračima Vašingtona Portisu i Mekreu.

- To je naša, tipično srpska reakcija jer se mnogo unosimo u sport. Ne sviraš pet faulova na Nikoli i u borbi za loptu sviraš nepostojeći faul. Mi Balkanci ne možemo mirno da gledamo, za razliku od mnogih Amerikanaca. Oni se lepo najedu, napiju i odu. Sećam se, na jednoj NBA utakmici u gostima, došli momci, popili pet piva, i napustili dvoranu tri minuta pre kraja, a bio je egal - kaže Branislav Jokić.

2024 © - Vesti online