Ponedeljak 01.04.2019.
20:35
B92.net, Vestionline

Šta znači kad maca maše repom?

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mačke se nakostreše iz straha kako bi njihovi protivnici, odnosno osoba ili životinja koja ih je uplašila, pomislili da je opasna.

Često i ponašanje mačaka poistovećujemo sa ponašanjem pasa. Odnosno, ljudi će isto ili slično ponašanje mačaka i pasa tumačiti na jednak način.

Ali, ono nikako nije isto. Kada pas legne na leđa i pokaže vam svoj stomak to je znak da želi da ga mazite, ali kada mačka to uradi može se desiti da kada pokušate da je dodirnete - dobijete ogrebotinu ili ugriz, jer je mačkama stomak najranjiviji deo tela. Ipak, ako se u vašem prisustvu maca "izvali" na leđa, to je nedvosmislen znak da vam veruje i da se u vašem prisustvu oseća bezbedno.

Mahanje repa kod pasa i mačaka takođe je različito. Kada mačka maše repom, ona nije sretna ni uzbuđena, već ima viška energije koju po svaku cenu mora da izbaci iz sebe. Nakon mahanja repom uglavnom usledi pravi šou poput "napada" na vlasnikove članke ili hvatanja nevidljivih stvari po vašem domu. Napadi na noge poziv su na igru. Ako vam maca to učini, znači da joj je dosadno i da bi trebalo da se poigrate s njom.

2024 © - Vesti online