Ponedeljak 01.04.2019.
17:55
Vestionline, Tanjug

Obradović: U državi vlada atmosfera građanskog rata

V. Sekulić
Boško Obradović

Jedino o čemu sa njim mogu da razgovaraju jeste njegova ostavka, rekao je Boško Obradović na pres konferenciji, na kojoj je istupio kao novi predsedavajući Saveza za Srbiju.

Obradović je rekao da Srbija ulazi u "opasan politički period", i da je kulminirala kriza u društvu, jer ni opozicija, ni organizatori protesta, nisu dobili poziv od vlasti na dijalog o problemima na koje ukazuju.

To u praksi znači "ukidanje predstavničke demokratije", naveo je Obradović.

On je kazao da su lideri opozicije za razliku od vlasti - za razgovore, ali da je Vučić nenadležan za sve njihove zahteve - od slobode medija, do situacije u parlamentu i stanja u biračkom spisku.

- Ne vidimo šta mi treba da razgovaramo sa Vučićem. Spremni smo da razgovaramo sa svim

nadležnim organima - rekao je Obradović.

On tvrdi da institucije ne rade svoj posao, a kao primer naveo je da REM nije uvažio zahtev da zabrani informativni program televiziji Pink na 30 dana ili da joj ukine nacionalnu frekvenciju. 

Zato, kaže, moraju na ulicama da se bore.

Na pitanje novinara da li uopšte političari treba da odlučuju ko treba da ima nacionalnu frekvenciju, Obradović je odgovorio da "neko mora da se umeša i objasni REM-u da ne može da radi" kako radi, odnosno da sedam godina dozvoljava televiziji Pink da, prema njegovim rečima, krši zakon.

Na konstataciju novinara Pinka da tu televiziju gleda najveći broj građana Srbije, Obradović je rekao da su gledani, jer im je, kaže, dodeljena nacionalna frekvencija koju su zlouptrebili i "precizirao" da neće biti toliko gledani kada im se ta frekvencija oduzme.

Predsednik Dveri je upitao i zašto ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić nije pozao predstavnike opozicije da pogledaju birački spisak i zaključio - da Ružić navodno nešto krije.

- Zato što manipulišu spiskom. Niko iz opozicije nema uvid u taj spisak. Evo, neka nam Branko Ružić omogući uvid u birački spisak i da ga zajednički sredimo - rekao je Obradović.

Za rast nasilja ponovo je optužio vlast i zaključio da u državi vlada - "atmosfera građanskog rata".

Boško Obradović je rekao i da će opozicija nastaviti sa mirnim protestima, ali su, kaže lider Dveri, odlučni u nameri da se izbore za slobodne medije i fer i poštene izbore.

2024 © - Vesti online