Ponedeljak 01.04.2019.
11:11
Đ. Barović - Vesti

Dokazaću da sam nevin

Lična arhiva
Zoran Tadić

- Ova istraga ide meni naruku, jer ću dokazati svoju nevinost. U svojim rukama imam istinu i činjenice, a oni isključivo insinuacije i laži - kaže za "Vesti" Zoran Tadić.

On demantuje navode nekih hrvatskih medija da je kazao kako "zna ko je ubijao u Škabrnji" i da će "reći njihova imena kako bi sprao ljagu sa svog imena".

- To je apsolutna laž. Niti sam bio svedok ijednog ubistva, niti sam svojim očima video da je bilo ko koga ubio. Ja sam u Škabrnji spasavao civile i dovoljno ih je koji će to posvedočiti - ističe Tadić.

Zahvaljujući ovom slučaju, "Vesti" - najčitaniji dnevnik dijaspore, postao je i najcitiraniji srpski medij u Hrvatskoj! Glavni naslov "Vesti" - "Nisam krvnik iz Škabrnje" jedan je od najčitanijih i u Australiji i u Hrvatskoj. Verodostojno su nas preneli "Australijen", ali i vodeći hrvatski časopisi: "Jutarnji list", "Slobodna Dalmacija", "24sata", "Večernji list"... kao i mnogi portali od kojih je najposećeniji "index.hr".

Ekskluzivna priča sa Zoranom Tadićem, zemljakom iz Australije i nekadašnjim dobrovoljcem iz Loznice, bukvalno je preokrenulo javno mnjenje u obe države.

2024 © - Vesti online