Utorak 02.04.2019.
00:30
ddl.com, Vestionline

Ovo je najpoželjnija turistička destinacija u 2019. godini

pixabay.com
 

Londonu je pripala ova laskava titula nakon analize svih ocena i recenzija hotela, restorana i drugih turističkih atrakcija koje su korisnici TripAdvisor-a objavili na ovoj veb platformi.
I druga mesta u Evropi su dobro prošla na ovoj listi.

Pariz zauzima drugu poziciju, Rim je treći, dok se na četvrtom mestu nalazi popularno grčko ostrvo Krit. Prvih deset najpoželjnijih destinacija upotpunjuju još ostrva Bali i Puket, Barselona, Istanbul, Marakeš i Dubai. Zanimljivo je da je Njujork, grad koji je svake godine bio u vrhu liste, ovog puta tek na trinaestom mestu.

Hejli Kolman, osoba za javnost veb platforme TripAdvisor, je izjavila da velike zasluge za ovogodišnji trijumf  Londona pripadaju princu Hariju i njegovoj izabranici Megan Markl. Njihovo kraljevsko venčanje je privuklo veliki broj turista koji su želeli da osete delić atmosfere ove velike ceremonije, a zahvaljujući tom događaju, London je gotovo svakodnevno bio u vestima širom sveta u prethodnom periodu.

pixabay.com
 

London je najpoželjnija turistička destinacija 2019.

Ljudi iz turističke organizacije grada nisu krili svoj zadovoljstvo nakon što je London izabran za najpoželjniju turističku destinaciju na svetu. Povodom prestižnog priznanja, direktorka ove organizacije je izjavila sledeće: "London je poznat po svojoj uzbudljivoj istoriji i on je jedan od najvećih svetskih centara kreativnosti i slobodne misli.

U ovom gradu je pisao Šekspir, nastala pank muzika, a danas je on modna prestonica sveta. Kreativna energija i kulturna raznolikost se osećaju u svakom aspektu života u Londonu: hrani, modi, umetnosti, biznisu i noćnom životu."

2024 © - Vesti online