Nedelja 31.03.2019.
15:50
Vestionline

Atalanta ne popušta u trci za Ligu šampiona, a ni Zapata (VIDEO)

EPA/ELISABETTA BARACCHI
Duvan Zapata pod suncem Parme

Pošto je u 29. kolu Milan izgubio od Sampdorije u Đenovi (1:0), a zauzima četvrto mesto na tabeli italijanskog prvenstva, poslednje koje vodi u Ligu šampiona, Atalanta ima samo tri boda manje od njega. Parma je povela preko napadača iz Obale Slonovače Žervinja u 8. minutu, ali je Hrvat Mario Pašalić izjednačio u 24.

U drugom poluvremenu Atalanti je pobedu s dva pogotka doneo Kolumbijac Duvan Zapata, s 19 golova njen najbolji strelac. Mrežu je zatresao u 75. i 90. minutu. U golgeterskom dostignuću u Seriji A poravnao se s Juventusovim asom Portugalcem Kristijanom Ronaldom i novom Milanovom uzdanicom Poljakom Kšištofom Pjontekom. Sva trojica su sada pratioci vodećeg Fabija Kvaljarele, koji je u Sampdorijinom dresu dao 21 gol.

Ipak, samo se Zapata ovajdio u ovom kolu (Ronaldo nije ni igao protiv Empolija), a s dva gola u Parmi postao je igrač s najviše pogodaka u gostima ove sezone - 12.

Atalanta u četvrtak, u vanrednom kolu, dočekuje Bolonju, predvođenu s klupe Sinišom Mihajlovićem, a za vikend ide na megdan Interu.

 
2024 © - Vesti online