Subota 30.03.2019.
19:10
Vestionline, Tanjug

"Vučić je uveo praksu da Srbija ponovo pobeđuje"

Tanjug
Ana Brnabić (Foto: Arhiva)

- Pristojna Srbija uvek je pobeđivala, pobedila je i u sredu u Kragujevcu gde su dodeljeni ključevi stanova za mlade naučnike - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je Srbija pobedila i juče u Golubcu gde je otvorena obnovljena Golubačka tvrđava, kao i danas u Zrenjaninu gde je postavljen kamen temeljac za kinesku fabriku guma Linglong i da će pobediti u Sečnu kada će ponovo biti otvorena proizvodnja IMT traktora.

- Konačno znamo gde idemo. Vučić je uveo praksu da Srbija ponovo pobeđuje - rekla je premijerka okupljenima na Trgu slobode u Zrenjaninu, gde je održan završni skup u okviru posete Srednjebanatskom okrugu, a u sklopu kampanje “Budućnost Srbije”.

Brnabić je kazala da je u Srbiji do 2014. godine bila praksa da političari mnogo govore, jer su imali malo rezultata i istakla da je to promenjeno dolaskom na čelo Vlade Srbije sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića, koji je promenio odnos prema radu, građanima.

Istakla je da dela govore više od 1.000 reči i u tom smislu istakla Železaru u Smederevu, koja je za dve godine opet postala najveći izvoznik u Srbiji i gde je sačuvano 5.000 radnih mesta, kao i RTB Bor, gde je takođe sačuvano 5.000 radnih mesta, a investirano je milijardu 260 miliona dolara.

- Govorio je da mi nismo vlast, već da imamo odgovornost i da moramo biti u službi građana - kazala je Brnabić i dodala da je Vučić uveo da se svakoga dana radi od 7.30 po 10, 12 sati, te da je taj odnos dao rezultate.

Kao dva najveća rezultata izdvojila je to što je otvore prvi ikada u Srbiji Naučno tehnološki park u Beogradu, a u izgradnji su još dva u Novom Sadu i Nišu, kao i to što je po prvi put u istoriji naše zemlje završen Klinički centar i to u Nišu.

Najavila je da će se izvršiti i rekonstrukcija Kliničkog centra u Vojvodini i dodala da je u toku rekonstrukcija KCS u Beogradu.

U tom smislu, premijerka je čestitala i Zrenjanincima dolazak Linglonga i na velikoj investiciji od 800 miliona evra.

Govoreći o rezultatima predsednika Srbije i aktuelne Vlade, Brnabić se osvrnula na izjave Dragana Ðilasa, koji kaže da želi da živi u zemlji u kojoj je minimalna plata 350 evra i gde je jača poljoprivreda.

U njegovo vreme, navela je premijerka, minimalna zarada je iznosila 160 evra, a od 2009. do 2012. povećana je za dva odsto.

- Danas je minimalna plata 230 evra, to je malo, ali je duplo bolje nego u vreme Ðilasa. Od 2012. do 2019. godine u dogovoru sa sindikatima i poslodavcima, Vlada je povećala minimalac za 42 odsto - kazala je Brnabić.

Premijerka je rekla da je vlast u kojoj je učestvovao i Ðilas u poljoprivredi ostavila samo tri odsto zemljišta pod sistemima za navodnjavanje, a da je aktuelna vlast implementirala 14 projekata, dok je još 24 u planu.

- Zašto on to nije uradio, 2004. dok je bio direktor kancelarije predsednika Republike, 2007. kada je bio ministar za investicioni plan ili od 2008. kada je postao gradonačelnik Beograda. Došli su do 500 miliona evra, a Srbiju su ostavili sa 400.000 manje zaposlenih - rekla je Brnabić.

Pozvala je građane da ne nasedaju na provokacije lidera SzS, koji žele incidente i nestabilnost, dok aktuelna vlast želi stabilnost, dijalog i napredak.

- Čast mi je da učestvujem sa predsednikom Vučićem rame uz rame u kampanji i da vam ispostavljamo račune - rekla je Brnabić.

2024 © - Vesti online