Subota 30.03.2019.
16:57
Vestionline, Sportklub

Novicki: NBA je "evropskija" nego pre 20 godina

EPA/Larry W. Smith
Smena generacija Evropljana u NBA: Sa Gasola i Noviskog na Dončića

Tim sa Floride slavio je u meču u kojem su plejmejkeri oba tima bili nekadašnji saigrači u reprezentaciji Slovenije - Goran Dragić i Luka Dončić.

- Veoma mi je drago što su brojni slovenački navijači bili u hali - Dragić i Dončić su sjajni momci i pravi junaci u Sloveniji. Naročito inspirisan je bio Goran, imao je i tripl-dabl - rekao je Novicki.

Novinare je zanimalo da li je Novicki imao priliku da porazgovara sa Vejdom i možda razmeni dresove.

-Nismo pričal -, kratko je rekao Novicki, koji je tokom godina imao brojne okršaje sa bekom Hita, a naročitu pažnju medija privukla je situacija iz finala 2011. godine kada su se Vejd i njegov tadašnji saigrač Lebron Džejms rugali Novickom zbog prehlade.

- Liga se dosta promenila od kada sam ja došao pre 20 godina. Pravila su drugačija, kriterijum za faulove je stroži, više se igra 'pikenrol' i bolji je protok lopte. Mislim da su to sve promene u korist evropskih košarkaša. Evropljani umeju da šutiraju i dodaju - liga je sve zanimljivija za gledanje - izjavio je najbolji nemački košarkaš svih vremena.

Novicki je u NBA od 1998. godine, trenutno ima 40 godina, a nije još naglasio da li će mu tekuća sezona biti poslednja u karijeri. Od početka svog NBA veka član je Dalas Meveriksa.

2021 © - Vesti online