Subota 30.03.2019.
12:04
Vestionline

Ovaj zicer treba znati promašiti, Djuk se ponovo provukao uz zvuk sirene (VIDEO)

Plavi đavoli su prošli u finale Istočnog kostura finalnog turnira koledž košarke posle pobede 75:73 nad Virdžinija Tekom, zahvaljujući promašenom alej-upu Ahmeda Hila.

Košarkaš četvrtog nosioca je iz "odbojke" prihvatio pas iz auta na sekundu do završetka drugog poluvremena, međutim nije lopta nije ušla u obruč, uprkos tome što je bio potpuno otvoren, bez smetnje čuvara. Ništa od produžetka, Hokizi pakuju kofere. 

Nije isključeno da bi glavni favorit za dizanje trofeja možda pobedio u dodatnom periodu, ali je zapanjujuće koliko su srećne ruke. Pogotovo znajući da su u prošloj fazi mogli da ispadnu od UCF-a. 

Bek UCF-a Pi Džej Tejlor je na 77:76 za Djuk odlučno krenuo ka košu i uz dosta kontakta promašio, ali se ukazao Obri Dokins iz zaleta i desnom rukom vratio promašaj na obruč. Do iznenađenja nije došlo, Vitezovi Univerziteta Centralna Florida su briznuli u plač, a pobednici iz Severne Karoline skaču od sreće.

Lepota turnir takmičenja je upravo u jednoj utakmici bez popravnog. Glavni kandidat za prvog pika Zajon Vilijamson i druge zvezde među saigračima Ar Džej Beret i Kem Rediš nastavljaju put ka fajnal-foru. Poslednji rival u regionalnom delu šampionata biće im drugi nosilac Mičigen Stejt Spartansi.

2024 © - Vesti online