Subota 30.03.2019.
11:34
Tanjug, Vestionline

"Crnogorska vlast se obrukala zbog Bećkovića"

pixabay.com
 

On je to izjavio povodom svečane sednice Glavnog odbora te stranke u Beogradu na kojoj je uručen orden Marka Dakovića pesniku Matiji Bećkoviću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta kazao je u Jutarnjem programu RTS da održavanje svečane sednice Glavnog odbora NSD u Beogradu ima simboliku, ali da je pre svega posledica toga što je pesnik Matija Bećković na listi zabranjenih u Crnoj Gori.

- Crnogorska vlast se veoma obrukala što je zabranila ulazak najvećem živom srpskom pesniku da dođe u svoj rodni kraj. Mi smo imali obavezu kao deo njegovog naroda koji živi u Crnoj Gori da dođemo u Beograd i da mu uputimo poruku kao i vlastima u Crnoj Gori da je naša otadžbina tamo gde žive ljudi poput Matije Bećkovića koji razumeju političku borbu koju vodi srpski narod u Crnoj Gori. Mi imamo poseban odnos prema prestonom Beogradu, mi smo srpski narod i treba nas razlikovati i razdvajati od onih koji su odlučili da to više ne budu za razliku od njihovih predaka - rekao je Mandić.

On je takođe rekao da je pre nekoliko dana, na godišnjicu početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, i sam zadržan na crnogorskoj strani granice.

- Želeo sam da budem u Nišu ali na graničnom prelazu kod Rožaja sam čekao više od sat vremena i pošto sam zakasnio vratio sam se nazad. To je odnos pre svega prema srpskom narodu ali i prema pojedincima koji predstavljaju opoziciju vlasti. Vodi se otvorena antisrpska politika. Mi se suočavamo s neodgovronom pa i brutalnom politikom koju crnogorske vlasti sprovode prema sopstvenim građanima - naveo je Mandić.

On je, govoreći o protestima protiv vlasti koji se održavaju u Podgorici, kazao da im je zajednički cilj promena vlasti u Crnoj Gori, a povodom suđenja za pokušaj terorizma koje je završeno u Podgorici lider NSD izrazio je uverenje da je presuda protiv njega već napisana, iako će biti pročitana tek 9. maja.

Mandić je takođe ocenio da politički predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori imaju dobru komunikaciju s vlastima u Beogradu, pre svega s predsednikom Aleksandrom Vučićem koji, po rečima Mandića, razume težak položaj u kome Srbi nalaze, ali i sa srpskom opozicijom.

2024 © - Vesti online