Petak 29.03.2019.
19:43
Tanjug, Vestionline

Vučić: U fokusu energetika i infrastruktura

EPA/ROBERT GHEMENT
Bojko Borisov, Aleksandar Vučić, Vjorika Danćila i Aleksis Cipras

- Danas smo na veoma ozbiljan i odgovoran način sagledavali sve o čemu smo govorili na prethodnim sastancima i dogovarali nastavak infrastrukturnih radova - preneo je Vučić novinarima na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Rumunije Vjorikom Danćilom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovom, sa kojima se sastao u Bukureštu. 

Vučić je istakao da će sa rumunskom premijerkom nastaviti razgovore o izgradnji autoputeva koji treba da povežu Srbiju i Rumuniju, kao i o izgradnji 400-kilovoltnog dalekovoda Pančevo - Rešica, kao i o izgradnji reverzibilne elektrane Ðerdap 3, odnosno o izradi studije izvodljivosti za taj projekat.

Predsednik Srbije je podvukao da će za manje od tri meseca biti završen istočni krak Koridora 10, a za manje od dva - južni krak prema Severnoj Makedoniji.

- To je važno za povezivanje sa Grčkom i Severnom Makedonijom - podvukao je Vučić.

On je naveo i da su danas najviše vremena proveli u razgovorima o energetskim pitanjima i diversifikaciji energetskih izvora, kao i šta je to što četiri države zajedno mogu da urade na međusobnom povezivanju, gasovoda i svih ostalih energetskih izvora.

Vučić je dodao da je važno da sve četiri zemlje nastave sa saradnjom i u drugim oblastima, kulturi i itd.

- Obavestio sam o situaciji na Zapadnom Balkanu sve prijatelje i zamolio za podršku na evropskom putu. Verujem da će ona biti jednako snažna ili još snažnija u budućnosti - rekao je Vučić.

Izrazio je zadovoljstvo što je učestvovao na sastanku i zahvalio na gostoprimstvu, te dodao da to što se predstavnici četiri zemlje često viđaju ne govori da takvi sastanci nemaju svoj značaj, već to, naprotiv, govori da posraju sve važniji i sve sadržajniji.

2024 © - Vesti online