Subota 30.03.2019.
02:30
b92.net, Vestionline

Novi trend oduševljava žene: Dišite do orgazma- evo kako

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Disanje je "najnoviji trend", a pravilno disanje može pomoći na emocionalnom, mentalnom i fizičkom nivou. Istraživanja su pokazala kako prosečni tinejdžer i odrasla osoba koriste samo trećinu svog disajnog sastava, objasnila je stručnjak Rebeka Denis iz Breathing Tree radionice. Denis kaže i da je disanje gotovo prinudno naučeno ponašanje, jer kad zadržavamo dah kako bi se nosili s emocijama i stresom, zatežemo i mišiće s kojima dišemo. 

Zadržavanje daha kad smo pod stresom, objašnjava, zapravo je pogrešno, a kaže i da je 'najbolji način borbe protiv stresa uzimanje dubokih udisaja iz dijafragme. 

Stručnjak za seks i ljubavne odnose, Ejmi Džons, je na tragu toga otkrila kako su vežbe disanja 'korisne za koncentraciju i pamćenje, ali njima možemo poboljšati i svoj seksualni život. I to jednostavno tako da dišemo sa svojim partnerom. 

Zajedničko disanje može stvoriti veću intimnost i bliskost. Držanje daha dok se približavate orgazmu prilično je uobičajeni instinkt, ali može ograničiti količinu novog kiseonika koji ulazi u vaš organizam, što može biti kontraproduktivno za celu 'predstavu' - objasnila je Džons. 

Kako bi izbegli sve moguće poteškoće, Džons za The Sun savetuje sledeće korake: 

1. Počnite tako što ćete duboko udahnuti i izdahnuti kako biste povećali protok krvi i intimnost. 

2. Kada osetite da se približavate vrhuncu, nastavite da duboko dišete. 

3. Kada počne orgazam, pokušajte najbolje što možete da nastavite duboko da dišete i opustite se. Isprva se može osećati kontra-intuitivno, ali pokušajte i dalje duboko da dišetei i nastavite da se opuštate. Ne samo da to može poboljšati vaš orgazam, već ćete se i osećati bliskiji partneru.

2020 © - Vesti online