Četvrtak 28.03.2019.
14:55
Vestionline

Federer: Novak uvek ima izgovor

twiiter.com/
 

Đoković je, posle osvajanja titule na Australijan openu, zabeležio neočekivane poraze u Indijan Velsu (Kolšrajber) i Majamiju (Bautista Agut).

Posle oba neuspeha Novak je izjavio da se verovatno previše bavio stvarima van terena i da je to dosta uticalo na njega, aludirajući na smenu prvog čoveka ATP Krisa Kermoda, oko koje se on dosta bavio kao predsednik ATP Saveta.

Imao sam mnogo toga što mi je odvlačilo pažnju sa terena. Mislim da me je to pomalo i poremetilo. Nisam ni zdravstveno bio baš najbolji na ova dva turnira, bio sam pomalo zarđao, ali tako se uči, to je život", priznao je Novak posle poraza u osmini finala Majamija.

Britanski i mnogi drugi mediji su ovakav komentar srpskog tenisera shvatili kao neku vrstu napada na Federera i Nadala, sa kojima nije bio saglasan povodom promena u vrhu ATP-ja.

Federera su upitali za komentar povodom Novakovih izjava.

- Uh, pazite... Mislim da se nama mnogo toga dešava nevezano za ATP politiku. U životu kojim živimo Novak i dešava se mnogo toga u isto vreme. Tako da, sa te tačke gledišta, to nije ništa novo. Naravno da to nekada može da postane previše ako se umorite od toga ili od neke povrede, ili od - ne znam ni ja čega - rekao je Federer.

Švajcarac se bacio u nagađanje oko problema sa kojima se suočava trenutno prvi teniser sveta.

- Možda postoje neke nesuglasice sa sponzorom ili sa menadžmentom, ja stvarno ne znam. Takve stvari mogu da vam oduzmu dosta energije i da vam utiču na fokus. Moguće je da ga je to malo više poremetilo. Ne znam na šta je tačno mislio, ali da, naravno da nije on jedini (kojem se to dešava). To sam i ja doživljavao u prošlosti - jasan je Rodžer.

Trenutno peti teniser planete je dodao "da je sve to normalno i da ne predstavlja izgovor, već činjenično stanje".

Na turniru u Majamiju Rodžer se plasirao u četvrtfinale, gde će u noći između četvrtka i petka sastati sa svojim "dželatom" sa Vimbldona Kevinom Andersonom.

2024 © - Vesti online