Četvrtak 28.03.2019.
14:33
Vestionline

"Ovo što se dešava je kriminal"

twitter.com/wcl
Janis Blums, kapiten Letonije

On je reagovao posle kraha nacionalne selekcije koju je predvodio na parketu, posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundobasket.

- Niko nije preuzeo odgovornost, niko nije otišao, prihvatio greške ili razumeo nešto. Ne govorim ovde o selektoru, govorim o upravi. Govorim o onima koji donose sve odluke. Svoje lične odluke. Ponekad mislim i da odlučuju umesto selektora - rekao je Blums.

Istakao je da je neuspeh u kvalifikacijama - tragedija.

- Preživeo sam mnogo poraza sa nacionalnim timom, ali mi je mnogo teško da pređem preko ovoga. Sve dok nas uprava ne vrati na pravi put, sve intrige i igre menadžera će se nastaviti, a reprezentacija će i dalje patiti, bez obzira na to koji igrači tu budu bili - istakao je Blums.

Osvrnuo se i na izostanke igrača iz Evrolige.

- Svo to plakanje za igračima iz Evrolige... Zašto plačete? Znali ste kako stvari stoje, verujem da bismo se i bez njih kvalifikovali, da su bile donete neke normalne odluke - rekao je Blums.

Veteran (36) je eksplodirao u meču protiv Slovenije i ubacio 31 poen, ali ga nije bilo u odlučujućim mečevima u februaru.

- Mislim da je neodgovorno ne dati mi šansu kada je tim gubio deset razlike. Zato postoji lider tima, zato trener treba da mu veruje. U Sloveniji sam promašio neke šuteve, pa sam se vratio i dokazao da mogu. I da uvek igram svim srcem - naveo je Blums.

On je apostrofirao i da su ove kvalifikacije bila njegova poslednja šansa da se nađe na Mundobasketu.

- Okej, možda Košarkaški savez ja ne zanimam, ali morate da shvatite da će igrači poput Dairisa Bertansa ili Janisa Strelnieksa za četiri godine imati 33 godine. Neodgovorno je ne kvalifikovati se za Mundobasket sa ovakvim sastavom. Ne postoji nikakva blaža reč za to. Kriminal je bacati takav potencijal koji mi trenutno imamo - rekao je Blums.

2024 © - Vesti online