Četvrtak 28.03.2019.
21:15
Z. M.

Mjuzikl na srpskom oduševio decu

Z. Mirković
Uživali: Mališani u prostorijama "Mokranjac"

"Bajićevi slavuji", koji ove godine proslavljaju jubilej - 20 godina postojanja, prvi put su se okušali u ovoj vrsti umetnosti. Deca uzrasta od devet do petnaest godina izvela su mjuzikl, po fragmentima istoimene Andersenove priče "Devojčica sa šibicama", u režiji prof. Marka Suharevskog. Muziku je komponovao Milan Perišić, na harmonici je svirao učenik Uglješa Vukov, a glavnu ulogu igrala je Sara Todorić, pod rukovodstvom Ane Kovačić.

- Predstava nosi iskrenu poruku da treba pružiti ruku pomoći. Ne možemo promeniti svet, ali kao što smo mi napravili srećan završetak ove priče, tako možemo promeniti sebe i uticati na životne priče oko nas - rekla je dirigent hora Ana Kovačić.

Sav prihod od prodaje ulaznica u Beču namenjen je "Bajićevim slavujima" da dalje šire krila i prenose svoju humanu poruku drugoj deci.

Uprava "Mokranjca" obećala je da će, kao što to i treba da čini srpski kulturni centar u jednom od najvećih "srpskih" gradova, i u budućnosti posvetiti pažnju najmlađima i to ne samo kroz folklor, već i ovakve sadržaje, kojih je na srpskom premalo u Austriji.

Z. Mirković
Gosti iz Novog Sada

Nastupi po školama

Ovaj mjuzikl u Srbiji videlo oko 2.000 mališana uzrasta od pet do petnaest godina.
- Igrali smo u Novom Sadu, Staparu i osnovnim školama. Prihod od ulaznica bio je namenjen deci bez roditeljskog staranja, deci ometenoj u razvoju iz doma u Veterniku. Nekoliko predstava smo odigrali i da skupimo sredstva za put do Beča - objasnila je Ana Kovačić koja ističe da su deca zadovoljna gostovanjem u Beču.
 

2024 © - Vesti online