Četvrtak 28.03.2019.
11:03
D. T. - Vesti

Humani kartaroši

D. Timarac
Pokretač mnogih akcija: Damir Javor-Cigo

Takmičenje u ovoj kartaškoj igri, koju su na prostore Australije doneli Srbi iz Dalmacije, dobilo je tako novu dimenziju. Pored poznatih najboljih kartaša Zorana Stegnjaića i Damira Javora, poznatog i pod nadimkom Cigo, šampioni su i svi učesnici turnira jer su se zajedno odrekli vrednih nagrada u korist ratnog vojnog invalida Aleksandra Gagića.

D. Timarac
Veliko interesovanje: Turnir će postati tradicionalan

- Zoran i Cigo su u velikom finalu deklasirali do tada neporaženi par Nenada Šarića i Rašu Gladovića. U "Ligi šampiona" je učestvovalo trideset ekipa podeljenih u četiri grupe. Nakon sedam kola po četiri ekipe iz svake grupe su obezbedile plasman u sledeću fazu. Svakog petka su igrana po dva kola, a između igara takmičari i posetioci su se družili u klubu, uz specijalitete restorana Dukat, a sve o trošku fonda igrača koji su uplatili kotizaciju za učešće - izjavio je za "Vesti" Brane Lacmanović, koji je sa Aleksandrom Veselinovićem bio organizator turnira.

D. Timarac
Pehar čeka pobednike

Organizaciji su doprineli i učesnici turnira koji su svakoga petka dolazili iz stotinak kilometara udaljenoga Vulongonga. Oni su sponzorisali jednu večeru za sve učesnike, tako da se suma u fondu uvećala. Dodali su da im je pričinilo zadovoljstvo da se revanširaju domaćinima za svu korektnost u organizaciji.

Zadovoljni druženjem i takmičenjem, učesnici su predložili i organizovanje novih turnira kojih će sigurno biti u bliskoj budućnosti.

D. Timarac
Bolji od najboljih: Pobednička ekipa Javor - Stegnjaić

Stegnjaić i Javor ubedljivi u finalu

Evo i rezultata polufinalnih i finalnih nadmetanja: Stegnjaić i Javor su pobedili ekipu Pozder i Rujak sa 8:6, a Šarić i Gladović su bili bolji od tandema Repaja - Vitas, rezultatom 8:2.
Završna borba ubedljivo je pripala Stegnjaiću i Javoru - 8:2, iako je protivnička ekipa do tada pobedila sve svoje protivnike.

Odustali i od svirke

Učesnici takmičenja su na kraju odustali i od svirke na završnoj večeri, uz koju su umesto toga vođeni pravi zemljački razgovori na razne teme. Na taj način je dodatno uvećana suma novca koja je donirana u humanitarne svrhe.
 
2019 © - Vesti online