Četvrtak 28.03.2019.
17:15
Vestionline

"Pukni zoro" na nemački način

eparhijadiseldorfska
Milorad Dodik i vladika Grigorije u publici

Ova muzika izlazi iz ustaljenih muzičkih obrazaca i predstavlja neuobičajeno lepu kombinaciju klasične, popa i džeza. Prožeta melodijama sa naših prostora, muzika je lako stigla do srca slušalaca. Uvaga je svoj ustaljeni koncertni repertoar za ovo veče posebno proširila, budući da su se ovom nemačkom kvartetu na sceni Eparhijskog centra priključili ženska i muška pevačka grupa KUD-a Moravac iz Diseldorfa.

Iako je do sada nastupala sa brojnim umetnicima, muzičkim sastavima i simfonijskim orkestrima, Uvaga je prvi put binu delila sa jednom pevačkom grupom. Tako su na koncertu premijerno izvedeni Uvagini aranžmani srpskih pesama, kao što su "Hajde, Jano", "Nesanica", "Pukni zoro" i mnoge druge.

Koncert su iz prvih redova pratili istaknuti gosti - Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, predstavnici diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije u Diseldorfu i brojni ugledni srpski preduzetnici iz Severne Rajne Vestfalije.

eparhijadiseldorfska
 

Vina iz Hercegovine

Neposredno posle koncerta upriličena je prezentacija srpskih vina iz Hercegovine. Svi prisutni su imali priliku da degustiraju vina naših hercegovačkih vinarija "Anđelić", Podrumi Vukoje 1982 i Podrumi manastira Tvrdoš, koji su se uspešno predstavili i na međunarodnom sajmu vina u Diseldorfu.
 

2024 © - Vesti online