Četvrtak 28.03.2019.
11:16
Vestionline

Kinezi daju 1.260.000 evra za Superligu Srbije

superliga.rs
 

Superliga Srbije posle četiri godine konačno će opet imati generalnog sponozra!

Biće to kineska kompanija "Linglong", koja se bavi proizvodnjom guma, a koja je od ranije u sponzorskom pulu Juventusa i Volfsburga.

Ovu informaciju u razgovoru za Kurir potvrdio je predsednik Zajednice Superligaša, Dragomir Lazović i, takođe, otkrio pojedine detalje ugovora.

- Ugovor će biti na tri godine i biće potpisan u petak. Na godišnjem nivou Zajednica će dobiti 420.000 evra, a taj novac će biti pametno iskorišćen za srpski fudbal - otkrio je Lazović.

Kinezi uveliko ulažu u domaći fudbal, ali su njihove kompanije aktivne i u najjačim evropskim ligama i klubovima. Zbog razlike u vremenskim zonama, pojedine utakmice svakog kola Serije A i Primere upravo zbog kineskog tržišta i tamošnjih gledalaca igraju se u matine terminima (u Španiji od 12, u Italiji od 12.30 časova), pa je za očekivati da će tako biti i sa Superligom od iduće sezone.

- Zasad naši partneri iz Kine nisu imali bilo kakve prohteve što se tiče prenosa utakmica Superlige. Mada, mi smo spremni za dogovor u budućem periodu - rekao je Lazović.

2024 © - Vesti online