Četvrtak 28.03.2019.
08:07
Vestionline

Han u dvodnevnoj poseti Srbiji, danas sa Vučićem

EPA/Florian Wieser
Johanes Han

Sastanak Vučića i Hana predviđen je za 19.30 u Vili Mir, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Srbije. 

"U Beogradu će 28. i 29. marta komesar Han ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu", saopštila je Evropska komisija.

Prethodno je planirano da Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih. Ceremonija je zakazana za 17 sati u beogradskom hotelu "Metropol".

Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu u regionu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a već nekolko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz  Hrvatske, BiH i Srbije. 

Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta.
Han će u petak sa Vučićem i premijerkom Anom Brnabić otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

EU je bila jedan od glavnih donatora u rekonstrukciji tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije. Han u Srbiju dolazi posle posete BiH, gde će u Sarajevu razgovarati s domaćim zvaničnicima i predstavnika civilnog društva o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

2024 © - Vesti online