Četvrtak 28.03.2019.
13:06 >> 13:05h
Vestionline

"Priča se" da Novak gubi zbog porodičnih problema?

EPA/
Novak Đoković, svetski broj 1

Novak se, posle pauze i izuzetno slabih partija, na pobedničku putanju vratio drugim delom prošle godine, kada je osvojio Vimbldon i US open.

Đoković je sezonu počeo porazom u Kataru, da bi zatim osvojio titulu na prvom Grend slemu sezone Australijan openu. Ipak, posle dobrog izdanja u Melburnu, usledila su dva kratka zadržavanja u Indijan Velsu i Majamiju.

Bivši svetski broj 10 i osvajač 15 ATP titula u singlu, a 52 u dublu, Fibak veruje da zna razlog Novakovog pada.

- Sve zavisi od vašeg mentalnog sklopa. Novakovi problemi nisu vezani samo za sport, već su bili i porodične prirode. Oko njega se motalo mnogo mišljenja, kao i neki eksperti, koji su, svi zajedno, uspeli toliko da ga poremete da neko vreme nije mogao da se takmiči na istom nivou kao ranije. Biti na samom vrhu nije samo uživanje i privilegija, već nešto što zahteva mnogo žrtve i truda - izjavio je Fibak za "Polska Times".

Poljak je pričao i o Rodžeru Federeru i njegovom porazu od Stefanosa Cicipasa na Australijan openu.

- Federerov poraz protiv Cicipasa je pokazao da je sve moguće.

On je pohvalio sunarodnika i zvezdu u usponu Huberta Hurkača, za kojeg je rekao "da je mogao da bude kao Lebron Džejms i da se bavi košarkom, ali se odlučio na tenis".

Ipak, Fibak kaže da Hurkač ne bi trebalo da se poredi sa nekada velikom nadom poljskog tenisa Jeržijem Janovičem.

- Njih dvojica se potpuno drugačije ponašanju. Janovič je prirodan talenat, kao i Hubert, ali se poprilično razlikuju. Tenisu su potrebne "zanimljive ličnosti" i vi morate imati veliki ego kako biste bili u samom vrhu, među najboljima na svetu - zaključio je 66-godišnji Fibak.

2024 © - Vesti online