Utorak 26.03.2019.
20:32
Vestionline

Igrači Venecuele besni jer su im podvaljeni falš dresovi, kupljeni u običnoj prodavnici

fcf.cat
Uzdanica Katalonije Bojan Krkić u duelu s igračima Venecuele

Kada se danas pomenu i Venecuela i Katalonija, kontekst je pre svega politički, a njihove fudbalske reprezentacije su se sastale u prijateljskoj utakmici u Đironi, na stadionu na kojem igra istoimeni španski prvoligaš. Katalonija, iako nepriznata i u zvaničnim fudbalskim krugovima, povremeno neguje svoju težnju ka nezavisnošću i kroz mečeve fudbalske selekcije.

Tada prednjači Đerar Pike, Barselonin as, pristalica otcepljenja od španske kraljevine, koji je bio najviđenija ličnost i u susretu s južnoameričkim timom. Uz njega je zasijao i Bojan Krkić, nekada nada Barselone, koji igra u engleskom drugoligašu Stouku. Bio je u 53. minutu strelac prvog gola, a Katalonija se radovala s 2:1 pobedonosnim pogotkom u 88.

Meč je i protekao u prijateljskoj atmosferi. Venecuela je na teren izašla uzdignutog čela jer je onomad na Atletikovom stadionu u Madridu pobedila s 3:1 Argentinu, u čijem je sastavu bio povratnik Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Malo li je.

EPA/Fernando Alvarado
S kragnom nema laži nema prevare: Igrač Venecuele Erera u duelu s Argentincima

Ali, posle duela s Kataloncima otkriveno je da je igrala u falš dresovima. I zaista, nije to bila oprema kakvu je imala pre nekoliko dana. Najupadljivija razlika je kragna, koja je na originalnom dresu, onom iz utakmice s Argentinom, ali je u Đironi nije bilo.

O čemu se radi, javnosti je prvi ukazao defanzivni vezista Tomas Rinkon, koga je Juventus pozajmio gradskom rivalu Torinu u prošloj sezoni, a za ovu mu ga je i prodao. On se na svojim profilima na društvenim mrežama ozlojeđeno neposredno obratio "Đivovi" koju je okrivio što ne uvažava reprezentaciju Venecuele, a njeno potcenjivačko ophođenje je okarakterisao kao sramotno. Na fotografiji koju je priložio pokazao je oba dresa.

Elem, italijanska firma, ne zna se iz kojeg razloga, nije isporučila pravu opremu za meč s Katalonijom nego je posegla za podvalom. Kupila je lažnu u lancu "Dekatlon", možda i u njegovoj najbližoj radnji, odsekla je etiketu s unutrašnje strane i prilepila je amblem Venecuele. Evo vam pa igrajte... 

Rinkona je podržao saigrač Salomon Rodnon, napadač engleskog premijerligaša Njukasla. !Đivovu" je jednostavno precrtao.

2024 © - Vesti online