Sreda 27.03.2019.
04:30
Telegraf.rs, Vestionline

London proglašen za najbolju turističku destinaciju u 2019. godini: Evo na kom mestu su se našli Njujork, Rim i Dubai

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pobednici su određeni pomoću algoritma koji analizira milione recenzija i ocene hotela, restorana i atrakcija prikupljenih u jednoj godini od TripAdvisor putnika širom sveta. Jedan od najpopularnijih gradova na svetu Njujork pao je za tri pozicije, pa je rangiran na 13. mestu i to iza Praga i Sijem Reapa.

Pariz se ove godine nalazi na drugom mestu, Rim na trećem, a Krit na četvrtom mestu. Međutim, Njujork nije uspeo da uđe ni u top 10.

Prošle godine London je bio na drugom mestu, iz Trip Advisora kažu kako bi se njegov napredak do prvog mesta mogao povezati s venčanjem vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

- Globalna fascinacija Harijem i Megan očigledno ima snažan uticaj jer je ovo prvi put od 2016. godine da je London na vrhu tabele najpoželjnih desetinacija na svetu, rekla je Hejli Colman, PR TripAdvisora.

Budući da će novorođenče ovog para uskoro doći na svet, London će možda i sledeće godine nastaviti ovu tradiciju.

Popularno turističko mesto Bali zauzelo je peto mesto, a tajlandsko odmaralište Puket šesto. Ostatak top 10 gradova čine Barselona koja je zauzela sedmo mesto, Istambu osmo, Marakeš deveto i Dubai deseto mesto.

- Drago nam je što vidimo da je London na vrhu Trip Advisorovih nagrada svetskog putničkog izbora. Kreativna energija i kulturni život ovog grada mogu se osetiti u svakom aspektu života u Londonu: hrana, moda, umetnost, izložbe i noćni život, rekla je izvršna direktorka kompanije Visit London Laura Sitron.

Kada je reč o Sjedinjenim Američkim Državama, na prvom mestu se nalaze Havaji, a slede Maui, New York, Las Vegas i Orlando.

2024 © - Vesti online