Ponedeljak 25.03.2019.
17:05 >> 20:33h
Vestionline, sputniknews.com

Trojica ruskih vojnika poginula u Siriji, odmah stigla odmazda

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Izraelske rakete (Foto: Arhiva)

Izraelska vojska je počela bombardovanje Pojasa Gaze kao odgovor na raketiranje svoje teritorije, javlja vojska Izraela.

"Vojska Izraela je počela da izvodi napade po terorističkim ciljevima Hamasa po celom Pojasu Gaze", navodi se u saopštenju.

Američki predsendik Donald Tramp je podržao izraelsku odmazdu, izjavivši da "Izrael ima pravo na samoodbranu".

Ranije je vojska objavila da je prebacila na granicu sa enklavom dve dodatne brigade, počela delimičnu mobilizaciju rezervista i zatvaranje pristupa prigraničnim rejonima na jugu zemlje.

Trojica ruskih vojnika koja su nestala u Siriji krajem februara nakon napada terorista poginula su, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Krajem februara trojica ruskih vojnika su prilikom povratka automobilom nakon organizacije humanitarne pomoći u jednom mestu u provinciji Dejr el Zor upali u zasedu grupe militanata. Nakon borbe ruski vojnici su nestali bez traga“, navodi se u saopštenju vojske.

U trenutku kada je stigla informacija o njihovom nestanku u saradnji sa sirijskim snagama bezbednosti, kao i drugim kanalima, 24 sata je vršena potraga za njima. Na kraju su bili otkriveni napadači na automobil i potvrđeno da su ruski vojnici poginuli tokom borbe krajem februara.    

Odred od 30 terorista koji su učestvovali u napadu na automobil sa ruskim vojnicima likvidiran je, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.    

Tela ruskih vojnika su dopremljena u Rusiju.    

2024 © - Vesti online