Utorak 26.03.2019.
06:30
B92.net, Vestionline

Novi Porscheov bestseler u najavi - stigao je Cayenne Coupe (VIDEO)

Youtube/DPCcars
Foto: Ilustracija

Posle standardnog modela Cayenne i krosovera Macan, stigao je o treći član SUV porodice Porschea.

Cayenne Coupe ima sportskije linije od preostala dva SUV-a ovog proizvođača pa se svojim izgledom kandiduje za titulu budućeg bestselera Porschea.

Na zadnjem, veoma zakošenom delu automobila nalazi se i adaptivni spojler, dok je fiksni panoramski krovni prozor dostupan kao standardni deo opreme. Kupci po želji mogu naručiti i opcioni krovni panel od ugljeničnih vlakana.

Dizajn prednjeg dela Porschea Cayenne Coupe preuzet je od regularne verzije modela Cayenne, a od koga je i 20-ak mm niži.

Pomenuti zadnji aktivni spojler izdužuje se za 13,5 cm, kada automobil dostigne brzinu od 90 km/h, čime Coupe postaje stabilniji pri veći brzinama.

Krov od ugljeničnih vlakana dostupan je u okviru jednog od tri doplatna sportska paketa, koja, između ostalog, uključuju i nove, ultralake 22 inčne GT Design točkove i detalje od ugljeničnih vlakana i alkantare u unutrašnjosti vozila.

U verziji Cayenne Turbo Coupe, sportski paket obuhvata i specijalni, sportski izduvni sistem.

Cayenne Coupe može da se pohvali i aktivnim oslanjanjem Porsche Active Suspension Management (PASM), kao standardnim elementom opreme ovog automobila.

Standardni su takođe Sport Chrono paket, 20 inčne alu felne i sportska sedišta koja se podešavaju na osam načina.

Osnovna varijanta automobila raspolaže sa prtljažnikom od 622 litra, koji se obaranjem sedišta povećava na 1.537 l, dok Turbo verzija ima nešto mani gepek od 600 l.

Kupcima će na početku biti ponuđene dve opcije motora. U standardnoj verziji to je 3.0 V6 benzinac sa 340 ks i 450 Nm koji ubrzava 0-100 km/h za 6 s (5,9 s sa opcionim sportskim paketom) i razvija maksimalnih 243 km/h.

Cayenne Turbo Coupe ispod haube ima 4.0 V8 twin-turbo sa čak 550 ks i 770 Nm. Automobil je u stanju da dostigne 286 km/h, a iz mesta do stotke stiže za 3,9 s.

Porsche je već otvorio knjigu narudžbina za Cayenne Coupe, a u prodajnim salonima ovaj model će se naći u maju 2019.

Cena u Nemačkoj startuje od 83.711 evra za regularnu verziju, dok Cayenne Turbo Coupe košta 146.662 evra.

2024 © - Vesti online