Ponedeljak 25.03.2019.
14:35
Vestionline, Tanjug

Ansambl NP Sombor najavljuje štrajk

Facebook/Narodno pozorište Sombor
Scena iz predstave "Tartif" NP Sombor

U saopštenju, koje su potpisali članovi ansambla NP Sombor, stoji da je na današnjoj sednici Skupštine grada Sombora obrazloženo da je osnivač bio prinuđen na ovaj korak jer Upravni odbor pozorišta nije sproveo konkurs za izbor direktora, što, kako tvrdi ansambl, nije tačno.

Oni navode da je Upravni odbor mesecima pokušavao da dobije instrukcije od osnivača za raspisivanje konkursa, da bi nakon stavljanja te tačke na dnevni red, sednica bila, kako ocenjuju, volšebno, otkazana i ova tema zaboravljena.

Zaposleni Narodnog pozorišta Sombor uputili su 11. marta dopis u kome su za v.d. direktora pozorišta predložili Bojanu Kovačević, koja sedam godina radi u Narodnom pozorištu Sombor, pretežno u oblasti međunarodne saradnje.

Ansambl tvrdi da je dopis sa potpisima skoro svih zaposlenih, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović "izignorisala", te da je 21. marta Odbor za kadrovsko-imunitetska pitanja usvojio odluku da se Skupštini grada predloži izbor Vesne Paštrović. 

Kao razlog svog nezadovoljstva članovi ansambla navode biografiju Vesne Paštrović koja je kako tvrde "ne preporučuje za bilo koju rukovodeću poziciju u institucionalnom teatru" i kažu da im osnivač ne ostavlja ni jednu drugu opciju do štrajka.

2024 © - Vesti online