Ponedeljak 25.03.2019.
11:40
Promo

Srbi iz Beča pomogli organizaciju kampa

Promo
Organizatori kampa: Živković, Pavlović i Urošević

Zvezda je stigla do Beča i prvi je klub iz Srbije koji će u austrijskoj prestonici organizovati kamp, u saradnji sa FK Viena 2016,  za dečake rođene od 2003. do 2013. godine. Kamp će se održati od 15. do 20. aprila, a planirano je da se u tom periodu odigraju dve utakmice.

Organizaciju kampa u prestonici Austrije pomogli su Srbi koji žive i rade u Beču - Rade Živković, Dragan Pavlović i Saša Urošević.

Živković je objasnio kako je došlo do ideje da Zvezda u Austriji organizuje ovakav događaj.

- Zbog neizmerne ljubavi prema Srbiji došao sam na ideju da organizujem fudbalski kamp u saradnji sa FK Crvena zvezda. S obzirom na to da Omladinska škola Crvene zvezde traži već duži period pouzdanog partnera u Beču, brzo smo im ulili poverenje da možemo da ostvarimo uspešnu saradnju - rekao je Rade Živković.

Promo
Kamp FK Crvena zvezda
 
 

Ceo projekat bio bi teško izvodljiv da se u priču nije uključio Dragan Pavlović, predsednik fudbalskog kluba Viena 2016. iz Beča. Pavlović je kroz svoj rad uspeo da od 21. bečkog okruga dobije na korišćenje teren za fudbal, gde sa svojom ekipom Vinena 2016. nastupa u šestoj bečkoj ligi.

- Rado sam prihvatio da izađem u susret i ustupim terene na kome će se održati kamp pod pokroviteljstvom Crvene Zvezde i fudbalskog kluba Viena 2016. Iskustva nas uče da su deca u dijaspori slabo propraćena od fudbalskih trenera u Srbiji. Na ovaj način došli smo na ideju da pružimo šansu i našoj talentovanoj deci da dobiju priliku da ih vide, a samim tim možda jednog dana zaigraju u Zvezdi - rekao je Dragan Pavlović.

- Pripreme i organizacija za sada teku u najboljem redu, tako da se nadam da ćemo celokupan poduhvat uspeti da privedemo kraju onako kako smo i planirali, na najvišem mogućem nivou - rekao je Urošević.

Marinov poziv

Promoter bečkog kampa je, logično, Marko Marin pošto je dugo igrao u Nemačkoj i poznaje jezik. Uputio je poziv deci, doduše samo na nemačkom 

- Da obučeš Zvezdin dres, prvu priliku imaš u Beču na kampu koji se održava od 15. do 20. aprila.

- Ljubav prema Crvenoj zvezdi nema granice. 

- Pretvori snove u stvarnost, postani blistava Zvezdina zvezda. 

Ideja rođenja u Vrnjačkoj Banji

Koordinator Zvezdinih kampova Vladimir Cvjetićanin govori kako se rodila ideja o kampu na teritoriji Austrije.

- Ideja o organizaciji kampa u Beču rodila se posla kampa održanog u Vrnjačkoj Banji. Tu su se istakla četiri dečaka srpskog porekla koji su došli iz austrijske prestonice. Ako se zna da je Beč jedan od najvećih srpskih gradova u dijaspori kockice su se brzo složile - kaže Cvjetićanin.

2024 © - Vesti online