Ponedeljak 25.03.2019.
10:46
S. Đurić - Vesti

Nezaboravna rokerska žurka

Dunja Dopsaj
 

Te večeri sve vreme se sviralo "na drva", kako voli da kaže frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule. Scenografija je bila na zavidnom nivou, a posle kratkog dramskog performansa, Đule je seo za klavir i pokazao svoje zavidno umeće za ovim instrumentom i to je bio odličan uvod u "Viline vode". Onda je ceo bend, počev od "Mame", krenuo da plovi bogatim diskografskim opusom. 

Repertoarski, očekivano, grupa koja postoji već 33 godine iskoristio je savršenu priliku da, uz neizbežne, najveće hitove, izvede i pesme koje dugo nisu bile na set listi, poput "Zamisli", "Polje snova", "Rođendan"... Svi su bili na nogama i ovo više nije bila klasična akustična svirka, već rokerska žurka.

Dunja Dopsaj
 

Od početka do kraja nastupa Zvonimir Đukić Đule oduševljavao je publiku, koja mu je uzvraćala aplauzom i ovacijama. Grupa Van Gog se sa beogradskom publikom pozdravila pesmom "Anđele moj brate". 

Sledeće godine na Tašu

Nedavno objavljeni album "More bez obala" tek će biti valjano predstavljen na predstojećoj turneji, ali je grupa iskoristila priliku da izvede pesmu "Za suze nema vremena" i "Možda baš sad". Đule je spontano najavio da će u sklopu predstojeće turneje, bend održati veliki beogradski električni koncert 20. juna sledeće godine na Tašmajdanu. 

Dunja Dopsaj
 
2024 © - Vesti online