Ponedeljak 25.03.2019.
00:49
Vestionline

Đoković se jedva otarasio upornog Delbonisa

EPA/Jason Szenes
Đoković na meču s Delbonisom

Novak Đoković odmakne, evo ga Federiko Delbonis njemu za petama pa i ispred njega. Tako su izgledala prva dva seta u duelu našeg tenisera i Argentinca, koji na svetskoj listi zauzima 83. mesto. U odlučujućem setu uporni Đokovićev suparnik, kome su zemljaci na tribinama podupirali nadahnuće povicima "Delbo, Delbo",  izgubio je dah pa je dotučen.

Meč je trajao dva sata. Pobeda je Novakov poklon treneru Marijanu Vajdi za 54. rođendan.

Đoković se s Delbonisom sastao prvi put. Sada je i on u zadivljujućoj niski našeg igrača protiv Argentinaca (36:3) posle 2007, kada je i osvojio prvu ne samo od šest titula u Majamiju nego i od 32 na turnirima iz masters serije. Sva tri poraza mu je naneo Huan Martin del Porto - Delpo, a dvaput na Olimpijskim igrama (London 2012, Rio 2016). Jednom je to bilo u Indijan Velsu (2013).

U prvom setu naš as je vodio s 4:1 i 5:2, kada je imao i set-loptu, a bilo je zatim 5:5. Delbonisov otpor najzad je slomljen brejkom u poslednjem gemu. U drugom setu Đoković je osvojio gem na protivnikov servis za vođstvo s 3:1, a sledeća četiri pripala su argentinskom teniseru koji igra levom i forhend mu je sličan forhendu Španca Felisijana Lopeza - ravan i ubojit.

Sledeći Novakov rival je Španac Roberto Bautista Agut (25), koji je u trećem kolu savladao Italijana Fabija Fonjinija (17) sa 6:4, 6:4. Đoković s njim međusobno ima 7:2, ali je poslednji duel pripao španskom igraču. Bilo je to u polufinalu u Dohi, na prvom turniru ove godine - 3:6, 7:6 (8:6), 6:4. Zatim je Agut i uzeo trofej. 

Ko bude uspešniji, sastaće se u četvrtfinalu s pobednikom meča Britanca Kajla Edmunda (22) i Amerikanca Džona Iznera (9).

EPA/Jason Szenes
Delbonis bio ravnopravni takmac u prva dva seta
2024 © - Vesti online