Nedelja 24.03.2019.
22:03
Sputnjik, Vestionline

Američki istražitelji priznali: Nije bilo zavere između Trampa i Rusije

EPA/ANATOLY MALTSEV
Donald Tramp i Vladimir Putin (Foto: Arhiva)

Istraga Milera se svodi na zaključak da Trampov štab nema nikakve veze sa hakovanjem kompjutera članova Demokratske partije. U izveštaju se tvrdi da je Rusija pokušavala da utiče na izbore u SAD 2016. godine preko "Agencije za internet-istraživanja" i hakerskim napadima.

Miler je dodao da njegov izveštaj o "ruskom slučaju" ne sadrži zaključak da je Tramp prekršio zakon, ali ga i ne opravdava. On ne daje jasan odgovor na pitanje da li je Tramp ometao rad pravosuđa. 

Ministarstvo pravde će doneti odluku o objavljivanju novih informacija iz Milerovog izveštaja nakon što se uveri da to neće biti protiv zakona. Portparol predsednika Rusije  Dmitrij Peskov je izjavio da Kremlj nije upoznat za rezultatima Milerove istrage.    

Istragu o navodnom mešanju Rusije u američke izbore, kao i o navodnim vezama Donalda Trampa s Rusijom, vode specijalni tužilac Robert Miler, kao i oba doma Kongresa SAD. Rusija je više puta odbacivala optužbe da je pokušala da utiče na izbore u SAD, a Peskov ih je nazvao "apsolutno neosnovanim".  

2020 © - Vesti online