Subota 07.08.2010.
20:33 >> 21:30h
Vestionline

Košarkaši Srbije lagano sa Iranom

Nakon trijumfa protiv Novog Zelanda u petak 76:71, ekipa Dušana Ivkovića imala je još jedan "teži trening" sa Iranom, u meču u kojem su pet igrača bili sa dvocifrenim učinkom.

Najefikasniji je bio Aleksandar Rašić sa 16 poena, Miroslav Raduljica ubacio je 14, Marko Kešelj dodao je 13, a Milenko Tepić i Nenad Krstić po 12.

Srbija je samo u prvih 10 minuta imala problema sa Irancima, nakon čega je pojačala ritam i na kraju ostvarila ubedljivu pobedu.

Selektor Ivković imao je mnogo više razloga za zadovoljstvo nego posle meča sa Novozelanđanima.

"Ovo je druga utakmica u pripremnom periodu i igrali smo bolje nego u prvoj protiv Novog Zelanda. Protiv Novozelanđana smo samo jednu četvrtinu odigrali na nivo koji se od nas očekuje, sada je bilo znatno bolje. Mnogo bolje kontrolisali igru, a dali smo priliku mladim igračima", rekao je selektor Ivković.

Aleksandar Rašić bio je najefikasniji u duelu sa Irancima, a očekuje da će “orlovi” biti još bolji.

"Kao što je rekao selektor, sada smo igrali bolje nego u prvoj utakmici, mada ima još dosta prostora za napredak. Posle ovog turnira nas očekuje još mnogo jakih utakmica koje će nam poslužiti da doradimo detalje u igri do početka Svetskog prvenstva u Turskoj", konstatovao je Rašić.

Naša reprezentacija u nedelju igra poslednji meč na ovom turniru i to protiv domaćina Turske od 19,30 časova igra.

2024 © - Vesti online