Subota 23.03.2019.
19:17
Tanjug, Vestionline

Linta o Darmanoviću: Očekivana provokacija režima Đukanovića

M. Karović
Miodrag Linta

"Posebno je cinična izjava Darmanovića da želi dobro svojim komšijama, jer ni Crnoj Gori neće biti dobro ako nije i komšijama. Zna Darmanović veoma dobro da je Crna Gora priznavanjem lažne države Kosovo zabila nož u leđa Srbiji i da to srpski narod neće zaboraviti", poručio je Linta u saopštenju. 

Prema njegovim rečima, aktuelni režim u Crnoj Gori vodi antisrpsku politiku i čini sve što može protiv Srbije i srpskog naroda. 

"Jedan od načina jeste da pravi sporazume i gradi prijateljstva sa dokazanim srpskim neprijateljima, među kojima se posebno ističu oni koji su na vlasti u Prištini. To je i logično jer se zvanična ideologija u Crnoj Gori zasniva na negaciji srpske kulture i duhovnosti i svega što je srpsko", naveo je Linta, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Crnogorski ministar spoljnih poslova rekao je nedavno u Prištini da okončanje dijaloga između Beograda i Prištine, koliko god taj put bio dug, mora da se "završi priznanjem Kosova od strane Srbije".

Kako je rekao, Crna Gora ima izvesnu zabrinutost oko mogućeg rešenja baziranog na razmeni teritorija, ali će prihvatiti svaki dogovor jer, kako je naveo, što je dobro za susede, dobro je i za Crnu Goru.

2024 © - Vesti online